GÜNCEL 20.03.2018 17:48:22
Yatırımcıyı Bürokrasiden Kurtarmamız Lazım

Yatırımcıyı Bürokrasiden Kurtarmamız Lazım

7 Nisan´da yapılacak olan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kırıkkale eski Belediye Başkanı ve KTSO eski Başkanı Cemalettin Akdoğan, iki grup halinde seçime gireceklerini ve beyaz liste ile s

7 NİSAN´DA SEÇİM VAR

Bey Konaklarında basın mensupları ile bir araya gelen Başkan adayı Cemalettin Akdoğan, 7 Nisan´da Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçiminin yapılacağını söyleyerek, “KTSO Kırıkkale´nin en önemli Sivil Toplum örgütlerinden birisidir. Bizim 9 yıllık bir geçmişimiz var. 9 yıllık geçmişimizdeki faaliyetlerimizin birçoğunu biliyorsunuz. Kırıkkale tarihinde hemen hemen her 15 günde bir büyükelçiler bizleri ziyaret ediyordu. Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Hırvatistan gibi büyükelçiler ilimizi ziyaret ettiler. Tüccarımızı ve tacirimizi büyükelçiler ile buluşturarak karşılıklı iş görüşmeleri sağlamıştık”

 

İKİNCİ KUŞAĞIN ELİNDEYİZ

Kırıkkale´de ki işadamlarımızın ikinci kuşağın elinde olduğunu dile getiren Başkan adayı Akdoğan, “İkinci kuşak dünya ile entegre olmuş, dünyayı tanıyor. Dünya´da neler oluyor, neler bitiyor, dünyada ne tür ticaretler yapılabilir hepsinin farkındalar. Biz yeniden yarım bıraktığımız noktada Dünya´nın ticaretle uğraşan ülkelerinin bir çoğunu ilimize davet etmek ve müteşebbislerimizi o ülkelere götürmek suretiyle Kırıkkale ekonomisine aynı zamanda kendi ekonomilerine katkıda bulundurmak için bir gayret sarfedeceğim”

 

BİZ BİR BEYAZ MASA OLMASINI İSTİYORUZ

Yatırımcının bir vilayete gittiğinde en çok sıkıntı duyduğu şeyin bürokrasi olduğunu dile getiren Akdoğan, “Yatırımcıyı bürokrasiden kurtarmamız lazım. Şuanda hükümetin gündeminde de bu var. Bu dönem büyük bir gayret sarf edeceğiz.  Biz bir beyaz masa olmasını istiyoruz. Bu beyaz masa yatırımcının müracaat edebileceği bir yer olsun. Vilayetlerde bir beyaz masa kurulursa müteşebbis oraya müracaat eder, takibini ise beyaz masa yapsın. O zaman yatırımcı daha çok gelir”

 

BABA SEKTÖRLERİ KIRIKKALE´YE GETİRMELİYİZ

Kırıkkale´de Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi´nin yeni kurulduğunu ve parsel tahsisinin başlayacağını ifade eden Akdoğan, “Türkiye genelinde silah ve mühimmata dayalı işlemlerde Ankara önemli bir yer tutuyor. Bizler istiyoruz ki; Savunma Sanayi Müsteşarlığının himayesini, Savunma Sanayi Müsteşarlığının bizim omzumuza elini atmadan bu sanayiyi yaşatmamız çok zor olur. Bütün sanayiciler savunma sanayiye iş yapıyor. Biz üç beş baba sektörden insanların bir bölümünü savunma sanayinin desteği ile buraya alma zaruri yetimiz var. Bizim OSB bu işlerle uğraşan küçük sanatkarlarımız var. Ama bunları büyütmek arzusundayız”

 

BİZ KİMSE İLE KÜS DEĞİLİZ

“MKEK doğrudan savunma sanayi müsteşarlığına bağlı olması bu anlamda hepsinin tek çatı altında toplanması önümüzdeki sanayicilerin ciddi anlamda problemlerinin çözüleceği kanaatini taşıyorum. Görevimiz bunları tetiklemek ve bu insanların hepsinin Kırıkkale´ye yardım elinin uzatılmasını sağlamaktadır. Amacımız burada yaşadığımız yerdeki sanayicimize, işadamımıza, tüccarımıza, inşaat yapan inşaat firmacılarına yardımcı olmak ve onların önünü açmaktır. Biz kimse ile küs değiliz. Bu şehre katkısı olabilecek kim varsa hepsi ile açığız ve beraberiz. Yardım almak için de kapılarını çalacağız”

 

TOBB MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

KIRIKKALE´DE DEĞERLENDİRİLEBİLİR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye´nin farkı vilayetlerinde yatırım yaptığını söyleyen Akdoğan, “Ekrem Bey ile görüşmüştük. TOBB Mühendislik Fakültesinden birini Kırıkkale´de değerlendirebilir miyiz diye çaba ve gayretlerimiz oldu. Hatta uğraşımız oldu. Rafinerinin ormanlık alanında bulunan Şahin Tepesi için TOBB ile görüştük. TOBB Üniversitesinin dekanını Kırıkkale´ye getirerek alanı gezdirdim. Fakat yer astarından pahalı oldu. Yaşanan sıkıntılardan dolayı da konuyu aşamadık”

 

DESTEK VEREN KİŞİLER

 

BİRİNCİ GRUP : Reis Gıda Ahmet Pehlivanlı, Yücel Gıda Yücel Demirhan, Öz AML Gıda Şengül Özdemir, Diriler Market Fatih Diri ve Dedelioğlu Market Yıldırım Dedelioğlu

 

ÜÇÜNCÜ GRUP : Uğur Giyim Yıldırım İlhan

 

ALTINCI GRUP : Hem Oto Metin Karakuş, Ereli Nakliye Ahmet Ereli, Doğanbey Emrah Doğan.

 

YEDİNCİ GRUP : Özeroğlu Ticaret Ali Özer, F.S Mühendislik Osman Erdoğan, Bülbüller Ticaret Harun Bülbül

 

SEKİZİNCİ GRUP: Hira Sigorta Yılmaz Tokdemir

 

DOKUZUNCU GRUP : Harkent Mühendislik Yalçın Keleş, Onur İnşaat Recep Ünlü, Zafer Alçı Muzaffer Doğan, Ulutaş İnşaat Ali Ulutaş, Mega Mühendislik Çağrı Parlak.

 

ONUNCU GRUP : Özlem Sürücü Kursu Adil Saçal, Elif İşitme Hanife Cengiz, Bir Hayat Eğitim Emre Alakara, Şalide Sürücü Kursu Ömer Ayçiçek.

 

ONBİRİNCİ GRUP : Cemalettin Akdoğan, Manşet Gazetesi Cengiz Selci, Hira Grup Erdoğan Darıcı, Ayanoğlu Gıda Erol Ayan,

 

ONİKİNCİ GRUP : Gazioğlu Petrol Yusuf Atlı, Cebeci Petrol Özay Cebeci, Aşkınlar Petrol Hakan Aşkın, Yıldızlar Petrol Lütfi Yıldız

 

ONÜÇÜNCÜ GRUP : Doğan İnşaat Bahadır Karayel, Buhara İnşaat Canpolat Pehlivanlı, Fema İnşaat Ferhat Baştuğ Mebas Yaşar Ulusoy 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024