ANAYASAL KURALLARLA BELİRGİNLEŞTİRİLMİŞTİR

Cumhuriyet´in ilan edilişinin 94. Yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Önal, açıklamalarda bulundu. Önal, “Devlet yönetiminde söz sahibi olan organların ve kişilerin sorumluluğu, yalnızca siyasal sorumluluktan oluşmaz; bunun çok ötesinde, önemi içeriğinden kaynaklanan sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların en başta geleni, temelleri Atatürk ilke ve devrimleriyle, anayasal kurallarla belirginleştirilmiştir.”

 

ÜSTLENMELERİNİ SAĞLAMIŞTIR

Kızılırmak’ta korkunç görüntüler! Ölü balıklar kıyıya vurdu! Kızılırmak’ta korkunç görüntüler! Ölü balıklar kıyıya vurdu!

“Anayasa koyucu, bu kuralları getirdikten sonra, milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı´nın, laik ve demokratik Cumhuriyet ile Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalacaklarına yemin ederek göreve başlamalarını ve Atatürkçü düşünce temelinde doğan Cumhuriyet´in korunup, sonsuza kadar yaşatılması sorumluluğunu üstlenmelerini sağlamıştır” dedi.

 

DEVLETİ İLKESİ ZEDELENMİŞTİR

“Bu kurallar, devleti yönetenleri, her şeyden önce laik Cumhuriyet yönünde yanlı olmak zorunda bırakmaktadır. Anayasada hiçbir makam ve organın yargıçlara emir vermeyeceğinin kesin bir dille anlatıldığını belirtmek isterim. Mevcut iktidarın yönetim anlayışıyla yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti ilkesi zedelenmiştir. İçten ve dıştan gelen bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz, her zaman Atatürk Cumhuriyeti´ni korumuş ve ona sahip çıkmıştır. 

 

KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLMELİDİR

Ulusal birliğimizin ve egemenliğimizin korunmasının, geleceğimiz yönünden yaşamsal önem taşıdığını, ayrılık yaratmak isteyenlere hiçbir biçimde fırsat verilmeyeceğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Türkiye´nin güvenliğini tehdit eden her türlü terör etkinliklerine karşı savaşım kararlılıkla sürdürülmelidir. Türkiye´nin terörle savaşımı, hiç kimsenin tartışamayacağı ve haklılığını sorgulayamayacağı gerçeklerden kaynaklanmaktadır” dedi.