112 ÖNEMLİ BİR HAT

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ‘Yaşama Yol Ver´ medya kampanyası hakkında açıklamalarda bulunarak, 112 acil çağrı hattının hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hat olduğunu söyledi. Uzun, hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle, gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığını dile getirdi.

 

BOZDAK ekibi, 100 km yürüdü BOZDAK ekibi, 100 km yürüdü

GEÇİŞ ÖNCELİKLİ ARAÇLAR

Diğer bir hususun ise ambulansların acil vakalara ulaşılmasında önemli sıkıntılar yaşadığını söyleyen Dr. Uzun, “Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi veya verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır”

 

HALKIMIZ BİLGİLENDİRİLDİ

“Tüm bu amaçlar doğrultusunda Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından Altunbilekler AVM ve Nur Cami çevresinde stant açılmıştır. Farkındalık oluşturma adına halkımıza ‘112 Acil çağrı hattının gereksiz yere aranmaması ve trafikte ambulansa yol verilmesi´  konularında el broşürleri, araç kokusu ve araç vantuzlu çıkartmalar dağıtılmış, 112 Motosiklet Ambulansımızla da dikkat çekilerek Yaşama Yol Vermenin önemi anlatılmıştır. İlgilerinden ve katılımlarından dolayı tüm Kırıkkale halkına teşekkür ederiz”.