ZORUNLU YAŞAM STANDARDI ARTTI

TÜİK´in aylık olarak yayınladığı tüketici fiyat endeksine göre 4 kişilik bir ailenin zorunlu yaşam standartlarının geçen yıla oranla arttığını ve kamu çalışanlarının maaşlarının eridiğini belirten Taşkın, döviz kurlarındaki yükselmesinin önlenememesi de kamu çalışanlarının yaşam standartlarını aşağı çektiğine vurgu yaptı.

MAAŞ ARTIŞLARI HIZLA ERİDİ

En çok aldatan burçlar! En çok aldatan burçlar!

Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi “2017 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yapılan maaş artışları ne yazık ki enflasyon karşısında hızla eridi. Bugün itibariyle 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabilmesi için gerekli olan zorunlu ihtiyaçlarından gıda başta olmak üzere, elektrik, su, doğalgaz, kira, sağlık giderleri, haberleşme, temizlik, eğitim, giyinme gibi giderlerin geçen yıla göre arttığı, bunun da kamu çalışanlarının insanca yaşamasını zora soktuğunu istatistiki verilerden anlıyoruz.

HERKESİN GÖRMESİ GEREKİYOR

Ekim ayı itibariyle zorunlu harcamalardaki oransal artış artmış, ancak Aralık ayı itibariyle daha da sıkıntılı bir sürece girilmiştir. TÜİK, aynı dönemler için yıllık enflasyonu %11.9 olarak açıklamıştı. Bu oran, özellikle 2018 yılı başlarında dar ve sabit gelirli vatandaşların daha sıkıntılı bir döneme gireceğine işaret ediyor. Sabit gelirli kamu çalışanları ve emeklilerin dar bütçe ile ay sonunu getiremediğini herkesin görmesi gerekiyor. Dar ve sabit gelirli vatandaşların cebinden çıkan paranın telafi edilmesi sosyal devlet olmanın ilkesi gereğidir. Bu itibarla enflasyon nedeniyle eriyen maaşlar telafi edilmelidir. Kamu çalışanları ile emekliler zor şartlar altında borçlanarak yaşamaya çalışıyor. Her geçen gün vatandaşın alım gücü azalıyor. Devletin öncelikle buna çare bulmasını dar ve sabit gelirli vatandaşların yaşama koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz.”

HABER MERKEZİ