160 ÖĞRENCİ, ÇANAKKALE´YE GİTTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen, ´Yarın Çok Geç olacak´ projesi kapsamında 8 ilden 15-18 yaş arası 160 öğrenci, Çanakkale´ye gitti. Proje kapsamında Adana, Ağrı, Batman, Ardahan, Iğdır, Kırıkkale, Şanlıurfa ve Şırnak´tan gelen öğrenciler, Eceabat ilçesindeki konuk evinde konakladı. Öğrenciler, sabah ilk olarak Kilitbahir köyündeki Namazgah Tabyası ve ardından Rumeli Mecidiye Tabyası´nı ziyaret etti.

 

Başkan Önal, tedavi gören çocukları unutmadı Başkan Önal, tedavi gören çocukları unutmadı

ŞEHİTLİKTE DUA ETTİ

Daha sonra Şahindere Şehitliği´ne geçen öğrenciler burada alan kılavuzları tarafından bilgilendirildi. Ziyaretten sonra Hisarlıktepe´de bulunan Çanakkale Şehitler Abidesi´ne gelen 160 kişilik grup, temsili şehitlikte dua etti. Konuk öğrenciler, ziyaret kapsamında tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez´in hazırladığı tarih atölyesine de katıldı. Oyuncu Ahmet Yenilmez, ´Ahmet Yenilmez ile Tarih Atölyesi´yle Tarihi Alanı ve şehitlikleri gezen öğrencilere, 106 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları hakkında bilgi verdi.

 

BİZİM TÜRK VATANDAŞI OLDUĞUMUZU HATIRLATIYOR

Iğdır´dan Çanakkale´ye gelen Fen Lisesi öğrencisi Zelal Calayır, bu projede yer aldığı için gurur duyduğunu belirterek, “Böyle bir projede ve gezide yer almak bizi çok mutlu etti. Farklı yerler görmek ve gezmek bizim motivasyonumuzu yükseltiyor. Şu anda Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası´nda Şehitler Abidesi´ndeyiz. Bir öğrenciye göre, bir Türk vatandaşına göre en öncelikli gelinmesi ve görülmesi bir yerdeyiz. Çanakkale Şehitler Abidesindeyiz. Burada olmaktan çok gurur duyuyoruz. Çanakkale Zaferi´ni bizi denetmenlerimiz ve öğretmenlerimiz anlamlı bir şekilde anlatıyor. Çanakkale Savaşlarıyla ilgili detaylı bilgiler almak bizi çok mutlu ediyor. Bu bilgi paylaşımları bizim Türk vatandaşı olduğumuzu hatırlatıyor” dedi.

 

YARIN ÇOK GENÇ OLACAK PROJESİ

Ülkenin her bölgesinden 15-18 yaş aralığındaki gençlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan projenin amacı, ev sahibi illerde kurulacak atölyeler aracılığıyla katılımcıların bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında yapılacak faaliyetlerde bir arada bulunmalarını sağlamak, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, ülkesinin kalkınmasına katkıda bulunacak nesiller yetiştirmek. Bu doğrultuda 2021 yılı boyunca Bakanlığımız ve Spor Derneği koordinasyonunda 2 bin 560 gencin Çanakkale, Balıkesir, Erzurum ve Şanlıurfa illerine götürülerek programın icra edilmesi hedefleniyor. Haber Merkezi