Kırıkkale Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat ile birlikte ilk olarak, Yuva mahallesinde oturan yaşlı ve bakıma muhtaç olan Sadık- Hanife Kınacı çiftini evinde ziyaret etti. Ziyarette, aile ile yakından ilgilenilerek, onların talepleri ve sorunları hakkında bilgiler alındı. Burada aileye Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat tarafından, çeşitli hediyeler verildi.

Sosyal devlet olmanın ilkesi

8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınlara hangi hediyeler alınır? 8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınlara hangi hediyeler alınır?

Yuva mahallesindeki ziyaretten sonra, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Etiler mahallesinde oturan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanlığı'nda kaydı bulunan Mürsel-Ayşe Ergün çiftini ziyaret ederek iftar konuğu oldular. Etiler mahallesinde konuk olduğu aile ile birlikte iftar yapan Vali Ali Kolat burada yaptığı kısa konuşmada; ' Bizler, tarih boyunca, komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturu ile hareket eden bir milletiz. Bu anlamda yakınımızda bulunan fakiri, fukarayı ve zorda kalanları takip ederek yardım elini uzatmalıyız. Sosyal devlet olmanın ilkesi gereği devlet olarak zorda kalan ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımızı tespit ederek onların her türlü ihtiyaçlarını imkanlar nispetinde karşılamamız gerekiyor. Valilik ve kamu kurum ve kuruluşları olarak vatandaşlara en güzel hizmeti sunmak için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermeliyiz. Ramazan ayı aynı zamanda paylaşma ve yardım ayıdır. Ben bu anlamda iftar sofrasını bizimle paylaşan ailemize teşekkür ediyorum.' dedi. Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, aile ile birlikte iftar yaparak, onlara çeşitli hediyeler verdiler.