Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 11.02.2020 17:07:01
YANDI YÜREKLER YANDI  YAĞAN KAR İLE SÖNMEZ

YANDI YÜREKLER YANDI YAĞAN KAR İLE SÖNMEZ

YANDI YÜREKLER YANDI YAĞAN KAR İLE SÖNMEZ

YANDI YÜREKLER YANDI

YAĞAN KAR İLE SÖNMEZ

 

Suriye´nin İdlip kentinde Rejim güçlerinin düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Davut Özcan (25) memleketi Kırıkkale´de son yolculuğuna uğurlandı.

 

5 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Suriye´nin İdlib kentinde çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, Suriye rejim güçleri tarafından topçu atışıyla saldırı gerçekleştirildi. Hain saldırıda beş asker şehit olurken, yedi asker yaralandı. Şehit düşen piyade uzman onbaşılar İbrahim Halil Açıkgöz, Fatih Saylak, Enes Alper, Davut Özcan ve İbrahim Albayrak‘ın naaşları Türkiye´ye getirildi. Yaralı askerlerin tedavisi Hatay Devlet Hastanesi´nde sürüyor.

 

ACI HABER AİLEYE VERİLDİ

Kırıkkale´nin Balışehy ilçesine bağlı Aydınşeyh köyünde oturan Sultan - Bünyamin Özcan çiftine çocuklarının şehadet haberi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Üç çocuklarından birini kaybeden Özcan çifti, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti.

 

SON KEZ BABAOCAĞINA GÖTÜRÜLDÜ

Yaklaşık 2 yıl önce göreve başlayan şehit Davut Özcan´ın ailesinin geçimini çiftçilik yaparak sağladığı ve Erkan, Mehtap ve Demet isminde 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.  Askeri erkan eşliğinde Türk bayrakları ile donatılmış baba ocağına son kez getirilen şehit Baran için burada helallik istendi. Gözyaşlarını tutamayan aile yakınları, birlikte şehit Özcan için dua ettiler. Helallik alınmasının ardından şehit Özcan, askeri konvoy eşliğinde sirenler çalarak Nur Camii´ne getirildi.

 

EVİNE BÖYLE Mİ GELECEKTİN OĞUL

Cenazenin cami avlusuna gelişi sırasında Vali Yunus Sezer, şehit annesi Sultan Özcan´ın koluna girerek, acısını teskin etmeye çalıştı.  Özcan´ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak, cenaze namazı kılınacak bölgeye getirildi.  Ayakta güçlükle durmaya çalışan şehit babası Bünyamin ve diğer kardeşleri, metanetlerini korumaya çalıştı. Oğlunun al bayraklı tabutuna son kez sarılan şehit babası, “Evine böyle mi gelecektin oğul” diyerek acısını dile getirdi.

 

ŞEHİT KARDEŞİ: “YARALI DEDİLER, AL BAYRAKLI TABUTU GELDİ”

Şehidin erkek kardeşi Erkan Özcan ise, ağabeyinin tabutunu biran olsun bırakmadı. Tabuta sıkı sıkıya sarılan erkek kardeşi Özcan, “Ağabeyime yaralı dediler, al bayrağa sarılı tabutu geldi. Abimin içine doğmuştu, en son görüştüğümüzde benden helallik istedi. Seni köyümüze böyle mi götürecektim abi. Ben bu acıya nasıl dayanacağım Allah´ım” ifadesiyle ayakta güçlükle durmaya çalıştı.

 

BENİM YASİN´İME DE SELAM GÖTÜR

Siirt´in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK´ya yönelik operasyonda geçtiğimiz Temmuz ayı 2019 yılında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran´ın annesi Pakize Baran da tabutun başında, 'Benim Yasin´ime de selam götür. Kader arkadaşı oldunuz kuzum. ´Annen iyi, annene bir şey olmaz´ de. Mekanın cennet olsun. Damatlık giydiremedik kusura bakma kuzum. En güzel damatlığı giydiniz siz.' diye ağıt yaktı. Kardeşlerine son kez sarılan Erkan, Mehtap ve Demet ise göz yaşlarına hakim olamadılar.

 

TEKBİR VE DUALARLA UĞURLANDI

Kar yağışı ve sıcaklığın eksi 5 dereceleri göstermesi, yüreklere düşen kor ateşi söndürmeye yetmedi.  Şehit Özcan´ın öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı İl Müftüsü Şahin Yıldırım, tarafından kıldırıldı. Şehit Özcan´a son görevini yerine getirmek isteyen binlerce Kırıkkaleli, yoğun kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeden tekbirlerle ve dualarla şehit Özcan´ı uğurladı. Ellerine Türk bayrakları alan gencinden yaşlısına binlerce kişi, Özcan´ın naaşının askerler omuzunda geçişi sırasında da gözyaşlarına hakim olamadılar.

 

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Cenaze namazına, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali Yunus Sezer, Milletvekilleri Ramazan Can, Halil Öztürk, Ahmet Önal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kaymakamlar, askeriye erkan yetkilileri, emniyet yetkilileri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda Kırıkkale halkı katıldı. Cenaze namazı sonrası askeri araca konan şehit Özcan, memleketi Aydınşeyh köyünde dualar eşliğinde toprağa verildi. Haber: Kenan Kuzucu

 

 

 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024