Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!


 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından kent merkezindeki tüm yaşlı, engelli, herhangi bir sebepten dolayı hastaneye ulaşma imkanı olmayan hastalara verilen sağlık hizmeti tüm hızıyla devam ediyor. 

5 GÜN KESİN HİZMET
Yaşlı ve engelli başta olmak üzere bu tip hastaların muayeneleri Birim Sorumlusu Dr. Melih Kartal tarafından evlerinde yapılarak gerekli ilaçları düzenleniyor. Ayrıca yara pansumanı, sütur alınması, reçeteli serumlarının takılması ve enjeksiyonların yapılması gibi işlemler ev ortamında 4 ekip tarafından haftanın 5 günü kesintisiz olarak yapılıyor. 

MUAYENE VE TETKİKLERİ YAPILIYOR
Hastalar içerisinde diş ile alakalı muayene talebi olanlar Ağız ve Diş Sağlığı Birimi ile irtibata geçirilerek gerekli muayene ve tetkikleri yapılıyor. Ayrıca nakil ekibi tarafından maddi imkansızlıklar ve yardımcı olmaması nedeniyle hastaneye gidemeyen vatandaşlarımız hastaneye nakil edilerek, işleri bittiğinde ise tekrar güvenli bir şekilde evlerine teslim ediliyor. 

EVDE SAĞLIK HİZMETİ
Ekipler hastalara belirli aralıklarla talepleri olmasa dahi ziyaret ederek herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sorarak tetkik ve tedavilerini sürdürüyorlar. Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, evde sağlık hizmetleri biriminin tüm çalışanlarının engelli, yaşlı, ihtiyacı olan hastalara yalnız olmadıklarını hissettirilmeye çalıştıklarını ve bu bilinç ve düştür ile çalıştıklarını ifade etti. Evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların 444 38 33 numaralı telefondan irtibata geçerek, birimin sunduğu hizmetten faydalanabilirler. Haber: Emel Selci