Bilgi verildi

Türkiye, yarından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gerecek. Yağışlı sistemlere rağmen sıcaklık Türkiye`de mevsim normalleri civarında ve yer yer birkaç derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye`nin hafta sonunda Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdiğine işaret ederek, Doğu Karadeniz kıyıları dışında yurt genelinde yağışların görüldüğünü anımsattı.

Açıklama yapıldı

İnternet sitesindeki açıklamasında kaydedilen toplam yağış miktarları hakkında bilgi veren Meteoroloji, 'Antalya İbradı`da 272, Alanya`da 144, Manavgat`ta 143, Finike`de 93, Konya Beyşehir`de 90, Konya Merkez`de 79, Isparta Sütçüler`de 86, Eğridir`de 82, Isparta`da 45, Muğla Dalaman` da 86, Köyceğiz`de 84, Merkez`de 69, Denizli Acıpayam`da 80, Mersin Anamur`da 79, Silifke`de 40 Adıyaman`da 78, Burdur Tefenni`de 67, Tunceli`de 62, İzmir Selçuk`ta 54, Aydın Kuşadası`nda 47, Kırşehir Kaman`da 46, Yozgat ve Bingöl`de 44, Karaman`da 43, Kahramanmaraş`ta 36, Aksaray`da 35, Kırıkkale`de 32, Nevşehir`de 31, Manisa`da 29, Çankırı ve Kırklareli`nde 26, Ankara`da 25, Gaziantep`te 22, Şanlıurfa`da 20 mm`dir' dedi.

Tahminler yayınlandı

Yapılan son tahminlere göre, Türkiye`nin üzerinde etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak, yarından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gereceği tahmin ediliyor. Bu sistemin, yarın batı bölgelerinde, Çarşamba günü yurt genelinde, Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra Cuma günü yurdu terk edeceği bekleniyor.

Mevsim normali

Yağışların, yurdun doğu bölgelerinde kuvvetli (Güneydoğu Anadolu`da yağmur ve sağanak Doğu Anadolu bölgesinde ise yoğun kar yağışı şeklinde) olması öngörülüyor. Hava sıcaklığının ise, yağışlı sistemlere rağmen Türkiye`de mevsim normalleri civarında ve yer yer birkaç derece üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor. Aylık ve mevsimlik tahmin değerlendirmelerine göre, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yağışların mevsim normalleri civarında, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.