YEMLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI

Kırıkkale Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından karla kaplanan doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için doğaya yem bırakıldı. Kırıkkale´de olumsuz kış koşullarından etkilenen, kar nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının daha kolay yiyecek bulmasını sağlamak amacıyla ilimizin çeşitli bölgelerinde yemleme çalışmaları yapıldı.

Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği

 

1 TON BUĞDAY, 500 KİLOGRAM TAVUK PARÇA ET KULLANILDI

Yöremizde yerli ve göçmen kuş olarak bulunan, çulluk, bıldırcın, keklik, türleri için kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri yırtıcı kuşlardan olan doğan, şahin, kartal türleri ve et obur beslenen tilki, kurt, sansar, çakal memeliler içinde parça et ile yemleme çalışması yapıldı. Yemleme çalışmalarında 1 ton buğday, 500 kilogram tavuk parça et kullanıldı.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Şube Müdürü Neslihan Akdemir, “Yemleme çalışmaları ile kar tabakası ile örtülü alanda yem bulması zorlaşan yaban hayvanların aç kalmaması sağlanarak yaban hayvanların kendi habitatlarında(yaşam ortamı) beslenmesini sağlanarak, yerleşim yerlerine inmeleri önlenmesi amaçlanmaktadır. İlimizde yemleme çalışmaları kış mevsimi boyunca devam edecek” dedi.