YA VALİ GİDERSE

Hiçbir bürokratın tayin olması, terfi etmesi böylesine korkutmamıştı bizleri. Olacak ya buda oldu! Normalde insanlar sevdikleri kişilerin tayin olmasını, başka şehre gitmesini istemezler ama terfi edip yükselmeni de çok isterler. Kırıkkale Valimiz Sayın Yunus Sezer´in ne tayin olmasını kabul ediyoruz, ne terfi etmesine müsaade ediyoruz.

Siyasetle – bürokrasi ile alakası olmayan 20´li yaşlarda olan bir dost gurubunda, sohbetimizin konusu Sayın Valimizdi. Valimizin Kırıkkale´ye kazandırdığı projeleri ve bu projelerin şehrimize kattığı ve katacağı değerlerini tartışıyoruz. Aramızda en genç olan kişi kimsenin duymak istemeyeceği o soruyu sordu! Vali gidince bu projeler ne olacak?

Biraz daha açacak olursak bu soruyu; Çeşnigir, Oba köy, Yöresel Ürünler, Dinek Dağ Padok alanı gibi hizmetleri hayata geçiren Sayın Valimizin yerine, bu projelerin gelişmesini sağlayacak, ayakta kalması için mücadele edecek bir vali gelmez ise bu hizmetlerin akıbeti ne olacak?

Biraz daha açacak olursak şehrimize MKE ve Tüpraş kadar hatta onlardan çok daha fazla fayda sağlayacak olan ROKETSAN´ın temeli atılmadan, Sayın Valimiz şehrimizden ayrılırsa başka şehirlerin bürokratları, siyasileri bu yatırımın şehirlerine yapılması için müdahaleye kalkarlar ise ne olacak? Olmaz demeyin! Roket San için bir çok şehir bir biri ile mücadele etti, Sayın Valimizin mücadelesi olmasa buraya yapılması söz konusu dahi olmazdı. Sayın Valimizin yokluğundan faydalanmak isteyenler muhakkak olacaktır.

Yani asıl sorular şunlar;

Evet, Devlette devamlılık esastır, muhakkak Sayın Valimiz bir gün şehrimizden ayrılacak. Yerine gelecek olan vali, ya Padok alanı için vali bunlarla mı uğraşır kardeşim derse! Çeşnigir Kanyonuna şuana kadar yeni olmasına, pandemiye rağmen tam 85.000 kişi geldi. Pandemi şartları ve tanıtımı arttıkça ziyaretçi sayısı tahmini yıllık 350.000´lerde olacak. Ya yeni vali gelir ben işletmeci miyim kardeşim derse! Yeni gelecek vali, Roket San gibi bir yatırımı buradan almaya kalkarlarsa, ne yapayım hükümet öyle karar verdi kardeşim derse!

Sorular böyle uzar gider…

Cidden o zaman ne olacak? Ben Sayın Valimizin hiçbir işini yarım bırakıp gideceğine inanmıyorum. Sayın Valimizin terfii etmek için değil, hizmet etmek için mücadele ettiğine inanıyorum. Bunun içinde hiçbir makam için Kırıkkale´de ki işlerini yarım bırakıp, sırf koltuk için şehirden ayrılacağını düşünmüyorum.

Elbette bu karar yalnızca Sayın Valimizin elinde olan bir durum değil. Valiler Kararnamesi hükümetin elinde… Son zamanlarda Kabinenin revize edileceği noktasında birçok duyumlar alıyoruz. Hatta Cumhuriyet tarihinin en başarılı İç İşleri Bakanlarından Sayın Süleyman Soylu´nun İç İşleri Bakanlığından ayrılacağı, dinlendirileceği veya Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılacağı iddiaları ayyuka çıkmış durumda. Benim bildiğim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan doğru işleyen çarka müdahale etmez. Ancak Sayın Soylu´nun istifa edip dönmesinden dolayı da böyle bir şeyin olabileceği her mecrada konuşulur vaziyette.

Yeni gelen İç İşleri Bakanları ilk olarak kadrolaşmayı tercih ederler. Kısmen haklı olarak kendi valileri, kendi emniyet müdürleri ile çalışmak isterler. Bu nedenle İç İşleri Bakanı değiştikten kısa bir süre sonra Valiler kararnamesi yayınlanır. Şayet senaryolar gerçek olurda kabine değişir, Cumhuriyet Tarihinin en başarılı İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ayrılır, yerine gelen İç İşleri Bakanı, Valiler Kararnamesi yayınlatırsa sakın Kırıkkale´ye dokunmasın! Yoksa Ak Pati Hükümeti 18 yıldır en çok oy aldığı şehirlerden biri olan Kırıkkale´ye verdiği en güzel hediyeyi tekrar elinden almış olur. Bu Şehir Ak Parti´yi sandıktan hep güçlü çıkarttı. Ak Parti ise 18 yılda bir sefer böylesine güzel bir hediye verdi, Kırıkkale´ye. Şimdi tutar onu da elimizden alırsa Kırıkkale´ye çok ağır bir ceza, çok büyük bir yaptırım, affedilmesi mümkün olmayan bir hata yapar ki bu hiçbir Kırıkkaleliyi mutlu etmez.

Zaman geçtikçe Sayın Valimiz ya Kırıkkale´den giderse sorusu daha çok içimize düşüyor. İçimize düşen sızı kurda dönüşüyor içimizi kemiriyor. Umarım bu senaryoların hiç birisi gerçek olmaz. Umarım Sayın Valimiz en azından Roket San faaliyete başlayana kadar, projelerini tamamlayana kadar başımızda kalır. Aksi halde Kırıkkale yine sahipsiz kalır…