GÜNCEL 4.03.2018 17:21:25
Vurgun, saadet´in kriterlerini açıkladı!

Vurgun, saadet´in kriterlerini açıkladı!

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, son günlerde sıkça tartışılan konulara açıklık getirdi. Saadet Partisi ile ilgili yapılan yorumları havsalasının almadığını kaydeden Vurgun, kınayanların kınamasına bakmadan, sade

MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLDUĞUNU İDDİA EDENLERİN YERİ SAADET´TİR

Erbakan Hoca´nın yola çıktığında kendi fikirlerini ‘Milli Görüş´ olarak benimsediğini hatırlatan Vurgun şöyle konuştu:

 “Son nefesini verirken de Milli Görüş lideri olarak aramızdan ayrıldı. Onun için hiç kimse kendisini kandırmasın. Eğer bir insan hakiki manada Milli Görüşçü olduğunu iddia ediyorsa onun yeri Saadet Partisi´dir. Saadet Partisi dışında bir Milli Görüş olmaz. Bunu iddia edenler sadece kendilerini aldatıyorlar, bunu bilmeleri icap eder.

*Milli Görüş, Erbakan Hoca´nın kurduğu bütün fabrikaları satıp yıkmak değildir.

*Milli Görüş, bu ülkeyi borca mahkûm etmek hiç değildir.

*Milli Görüş, şahsiyetli bir dış politika izleyeceğine bugün geldiği noktada AB´nin kapısına yapışmak değildir.

*Milli Görüş, karşısında büyük tehlikeler olsa bile dik durmayı gerektirir.

*Milli Görüş, risk almayı gerektirir.

Eğer siz bunlardan hiçbirini yapamıyorsanız, Milli Görüş iki dudağınız arasındaki bir kelimeden ibarettir” diye konuştu.

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN

İttifak tartışmalarında bir tarafın ‘milli´ diğer tarafın ise ‘gayri milli´ gibi bir tarifin içerisine girilmesine Vurgun, “Allah bunlara akıl fikir versin” diyerek şöyle devam etti: “Bu kadar badireli bir süreçten geçerken esas olan içerde bir bütün olarak birliği sağlamaktır. Yoksa belli bir istikamette kafadarlık yapanlar bir araya gelebilirler. Kimsenin de buna itirazı olmaz. ‘Ama sen benimle değilsen; sen farklısın hatta gayri milli değil, hainsin´ gibi bir hava estirmeye kalkıyorlar. Bizim esas itirazımız bu tavra. Bunu bir türlü anlatamadık.”

SAADET PARTİSİ REHBER VE PUSULA OLDU

Saadet Partisi ile ilgili yapılan yorumları havsalasının almadığını söyleyen Vurgun, “Bizi kınamaya kalkanların, bizi tenkit edenlerin, bize akıl verenlerin hiçbirisi bizim ne dediğimizi okumamış, okumuyor. Dinlememiş, dinlemiyor. Hiçbir tanesi söylediğimiz bir itiraza, konuya ‘Ya şu şöyle değil de böyle olmalıdır. Siz yanlışsınız´ demiyor. Onun için biz bütün bu kınayanların kınamasına bakmadan, sadece Cenab-ı Hakk´ın rızasını ve bu milletin faydasını düşünerek tavır koyuyoruz, tavır oluşturuyoruz. Şu anda memleketimizde öyle bir hava doğdu ki adeta Saadet Partisi rehber oldu. Pusula oldu. Ve bizi dinleyen, bizi anlayan bizi anladığı için bugüne kadar ‘ya biz sizi nasıl anlayamamışız´ diyen, yüz binlerce, milyonlarca insan var. Özellikle de gençler arasında” diye konuştu.

VURGUN, SAADET´İN KRİTERLERİNİ AÇIKLADI!

Türkiye´nin önümüzdeki dönem siyasetini Saadet Partisi´nin belirleyeceğine vurgu yapan Vurgun, parti kriterlerini şu şekilde sıraladı:

*Bizim siyasi üslubumuz var. Üslubumuz bize kucaklaşmayı emrediyor.

*Bizim yönetim anlayışımız; işi ehline vermek.

*Bizim bir Türkiye vizyonumuz var. Hem içerisinde yaşayan insanlar ‘ne kadar güzel bir memleketim var´ desin, dışarıdan bakanlar da Türkiye´ye imrensin.

*Adalette 70´inci 80´inci sırada olmak istemiyoruz.

*Yolsuzlukta zirve yapan ülkelerin arasında sayılmak istemiyoruz.

*Biz ekonomik olarak dışarıya, bağımlı, muhtaç borca mahkûm bir ülke olmak istemiyoruz.

*Kendi sanayisini kurmuş, ihtiyacı olan her şeyi kendisi üretmiş, kendi kendine yeterli zirve yapan bir ülke olmak istiyoruz.

*Bizim vizyonumuz farklı. En büyük kalemin faiz olduğu bir bütçe istemiyoruz, denk bütçe istiyoruz.

*Asgari ücretin açlık sınırında kalmasına rıza gösteren bir ülke olmak istemiyoruz.

*Yarısı boşalmış, toprakların çoğu ekilmeyen, çiftçileri mağdur, geçim sıkıntısı çeken bir ülke olmak istemiyoruz.

*Biz Avrupa´nın, Amerika´nın etine, sütüne, mercimeğine, samanına, buğdayına muhtaç bir ülke olmak istemiyoruz.

*Bizim vizyonumuza onların hayalleri bile erişemez.

BU MU MEMLEKETİ DÜZE ÇIKARACAK?

Mevcut hükümetin politikaları belirmede tasnif bile yapamadığına dikkat çeken Vurgun şöyle devam etti: “Bir politika çizemiyor. Afrin harekâtı herkesin gündeminde, başka bir şey yok Türkiye´de. Ekonomi konuşulmuyor, sosyal problemler konuşulmuyor, Eğitim konuşulmuyor. Bunların derdi İstanbul Kanalı ve 14 tane şeker fabrikasının özelleştirilmesi. Bu mu memleketi düze çıkaracak? Bu mantıkla mı ülke güçlenecek, bir araya gelecek? Bu mantık nasıl bir milli mantık olabilir Allah aşkına? Milli demek bütün milleti hatasıyla, sevabıyla kucaklayabilmektir. Siz milletin yarısını elinizin tersiyle iteleyip, kendinizi milli addederseniz bu sadece komik olarak ortaya çıkar.”


Diğer Haberler

30.03.2024

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024