Kırıkkale´nin il oluşunun 30. yıl anısına düzenlenen ‘Valilik Kupası´nda heyecan sürüyor. İkinci tura kalan 16 takımdan 5´i kupaya veda ederken, 11 takım ise mücadelelerini sürdürüyor.

 

5 TAKIM DAHA KUPAYA VEDA ETTİ

İkinci tur için kuraların çekilmesinin ardından 16 takım finale kalabilmek için büyük mücadele vermişti. 28 Ağustos Çarşamba günü başlayan maçlarda Kırıkkale Üniversitesi, Işıklar Gençlik Spor, Sağlık Spor, İl Özel İdaresi Yuva Spor ve Gençlik Spor´da kupaya veda etti. MKE Destek Spor, Milli Eğitim Otizimli Çocuklar Spor, Güzeltepe Spor, Kırıkkaleliler Vakfıspor, Hacılar Güneşspor, Çınarspor, Çulluspor, MKE Ağır Silah ve Çelik Spor, Muhafızlarspor, Çelebi Gardaşlarspor ve Daltonlarspor ise kupa için mücadeleye devam ediyor.

Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı Kırıkkale’nin tarihi mekanında bozlak türküleri yankılandı

 

41 TAKIMDAN 11 TAKIM KALDI

İl oluşumuzun 30. yılı nedeniyle sporun kitlelere yayılması, spora ilginin artırılması, sporun her yaştaki insanın beden ve ruh sağlığını geliştirilmesi, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iletişimin saygı, sevgi, dostluk ve hoşgörü diyaloğuna dönüşmesi amacıyla Kırıkkale Valiliği himayesinde, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından organize edilen ‘Valilik Kupası´ turnuvası büyük çekişmelere sahne oluyor.

 

KIRIKKALE SPORU SEVEN BİR ŞEHİR

Valilik Kupası Tertip Komitesi Başkanı Metin Karakuş, 30 yıl aradan sonra bu yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın şehirde büyük bir heyecan yarattığını söyleyerek, “Turnuva için 41 takım müracaatta bulundu. Fakat 41 takımdan 30´i elendi. 11 takım ise final için büyük mücadeleler veriyor. Biz Kırıkkale´de spor olsun istiyoruz. Kırıkkale sporu seven bir şehir. Spor bir araç olsun amaç olsun istemedik. Haksızlığa uğradığını düşünen arkadaşlarımız vardı. Onlarla da görüştük sorunlarımızı çözdük. Ben finallere kalan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum”

 

BU ŞEHİRDE HAYAT VAR

Maçları bizzat takip eden, takımların maçlarını zevkle takip eden ASKF Başkanı Sırrı Zengin, “Bu önemli aktivede bizlere desteğini esirgemeyen Kırıkkale Valimize teşekkür ediyorum. Bugün şehrin 4 bir yanında stadyumlarda yüzlerce futbolcumuz ter dökerek galip gelmeye çalışıyor. Bugün stadyumları dolduran yüzlerce sporseverimiz güzel bir yaz ayı geçiriyor. Buradan bütün sporseverlere sesleniyorum, gelin bu yaz ayında evlerde oturmak yerinde statları dolduralım takımlarımıza destek olalım”

 

ŞEHİR HEYECANLI

“Yıllar sonra çok çalışkan bir Valiye kavuştuk, valimiz heyecanlı, biz heyecanlıyız, şehir heyecanlı, bütün heyecanlar birleşince Bu şehirde hayat olduğunu, görüyoruz. Karşılaşmalar kıyasıya heyecanla devam ediyor, sporun dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu bugün sporcu arkadaşlarımız sahada ortaya koyuyor. Herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Haber: Kenan Kuzucu