ADLİYE SARAYI HİZMETTE

Kırıkkale´de yapımı tamamlanan Adliye Sarayı, hizmete açıldı. 40 bin m² üzerine kurulan, ilimize yakışır bir şekilde yapımı tamamlanan Adliye Sarayı´nı önceki gün Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, basın mensuplarına tanıttı. Hem basın mensupları ile tanışan hem de bilgilendirme toplantısı düzenleyen Başsavcı Ayaz, 4 ay önce Kırıkkale´de göreve başladığını söyledi.

 

AKILLI BİNA  

8 yıldır Başsavcılık görevinde bulunduğunu dile getiren Başsavcı Ayaz, yeni yapılan binanın akıllı bina olduğunu ve binanın yeni olması dolayısıyla eksikliklerin olduğunu ifade etti. Adliye Sarayı´nda 21 tane duruşma salonun olduğunu dile getiren Ayaz, 8 tane ceza duruşma salonları, 12 hukuk mahkemeleri duruşma salonları ve 1 tanesinin de idari yargıya ait olduğunu söyledi. Bütün duruşma salonlarının birinci ve ikinci katta olduğunu vurguladı.

Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi

 

ÖN BÜRO YENİDİR

A ve B Blok ile binanın ayrıldığını söyleyen Ayaz, ön büroların bulunduğunu ifade ederek, “Ön büromuz burada yenidir. Vatandaşlarımız üst katlara çıkmalarına gerek kalmadan, hakimlere ve kalemlerine ulaşmak zorunda kalmadan giriş katta bulunan ön bürolarda dosyalarından fotokopi alır ve dosyalarına dilekçe verebilirler. Danışma bankolarında ise gerekli bilgiler verilecektir. Yılbaşına kadar eksikliklerimizi gidereceğiz”

 

KAMERA VE SES SİSTEMİ

İstanbul´da tutuklu bulunan sanığın Kırıkkale´ye gelmesine gerek olmadığını söyleyen Ayaz, “Mahkeme hakimi oturduğu yerden kamera ve ses sistemi aracılıyla tutuklu bulunan sanığın savunmasını alabiliyor. Sanıkta söz alıp istediklerini söyleyebiliyor. Cezaevlerimizden buraya gelemeyecek durumda olan sanıklarda cezaevine bağlanılmak suretiyle savunmaları alınıp, dertleri dinlenebiliyor”

 

YILDA 2 BİN DOSYA

Yeni binanın yeni bir özelliği olan uzlaştırma, ara buluculuk ve müzakere odalarının bulunduğunu vurgulayan Ayaz, “Basit suçlarda sanık ve müşteki kişiler arasında devlet haklarında dava açılmadan önce bir araya getirip uzlaştıracak. İki takımında istek ve talepleri dinlenecek ve dosya kapatılacak. Büromuza yılda 2 bin civarında dosya gelmektedir. Yüzde 70 civarında da uzlaşma başarılı olmuştur. Bunu uzlaşma sertifikası olan herkes yapabiliyor”

 

YILDA 15 BİN DOSYA

Geçen yıl gelen dosya sayısının 14 bin 200 olduğun bu yıl ise 15 bine yaklaşmış olacağımızı dile getiren Ayaz, “Bu kadar dosyaya 17 Cumhuriyet Savcımız var. Onlar bu dosyaları inceleyip sonuçlandırıyorlar. Savcılık yönü ile bir eksikliğimiz yok” dedi.   Haber: Kenan KUZUCU