Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak


Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, insanları hayatlarından koparan uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı olduklarını bir kez daha yineledi. Sezer, “Uyuşturucuyla ilgili özel ekip kuruldu. Uyuşturucuya asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

 

MÜCADELE SÜRÜYOR

Gençleri hayatının baharında solduran ve karanlık bir tuzağa çeken uyuşturucuya yönelik başlatılan mücadele kararlılıkla sürüyor. Bu kapsamda Vali Yunus Sezer, ‘Uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele´ kapsamında merkez ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.  Uyuşturucuya taviz verilmeyeceğini belirten Sezer, “Bu konuda mahallenizde, ya da başka bir yerde gördüğünüzde bizzat beni arayabilirsiniz”

 

MUSALLAT OLMUŞ BİR SORUN

Sezer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kişi bu zehri kullandığı zaman aile bireylerini etkilemiyor, toplumu da olumsuz şekilde etkiliyor. Bir milletin insanlığın başına musallat olmuş bir sorun. Bu sorun sadece emniyet boyutuyla, güvelik boyutuyla önlenebilecek bir sorun değil. Toplumun bütün kesimi tarafından mücadelesi sahip çıkılabilecek bir sorun. Bunun için işin içerisinde emniyet güçlerimiz, jandarmamız, sağlık birimlerimiz var”

 

CİDDİ MÜCADELELER DEVAM EDİYOR

“İşin içerisinde bütün kurumlarımız var.  Vatandaşlar ile birlikte irtibat içinde olan muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız var. Bu mücadele ile birlikte hep birlikte yapılacak mücadele. Uyuşturucu ile ilgili Türkiye genelinde de ciddi mücadeleler devam ediyor. Kırıkkale´de de geçmiş yıllarda önemli çalışmalara imza atılmış. Artık satıcı bazında diyebileceğimiz, bu işi yapan insanlar hemen hemen yok denecek kadar azaldı. Muhakkak 43 ilin geçiş güzergâhı olmamız nedeniyle bu durumlar olabiliyor. Ama biz bu kararlılığı bir adım daha öteye götürmemiz lazım.”

 

UYUŞTURUCU MESELESİNİ SIFIRLAMALIYIZ

Kırıkkale´de uyuşturucu meselesini sıfırlamamız lazım. Bunun için herkesin elini taşın altına koyması lazım.  Son 5 yıl içerisinde uyuşturucuya bulaşan, bu işin içinde yer alan kişilerin raporunu çıkarttık. Yaş grubundan, meslek grubuna kadar ne varsa hepsini rapor haline getirdik. AMATEM var, Sağlık Müdürlüğümüz, Emniyet Müdürlüğümüz ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün içerisinde olduğu Hayat Boşluk Kabul etmez projemiz yürüyor. Orada da yine uyuşturucuya bulaşmış kişilerin takibi devam ediliyor.

 

TEDAVİ GÖRMEYEN KİMSE KALMAYACAK

“Bizim burada uyuşturucuyla ilgili olarak önümüzdeki dönemde; burada özel bir ekip kurduk. AMATEM´e başvurup hem de Hayat boşluk kabul etmez projesi kapsamında tedavi görmeyen hiç kimseyi bırakmayacağız. Ulaşamayacağımız hiç kimse bırakmayacağız. Bunların ailelerine ulaşacağız, sürekli irtibat halinde olalım. Bizim mücadele konusunda kesinlikle taviz verilmeyecektir. Islah edilebilenleri ıslah edeceğiz, edilemeyenleri de gereken cezai sorumluluğu neyse onları yerine getireceğiz. Bu konuda kararlılığımız kesindi. Sizden ricamdır Allah rızası için bu durumda kimi görüyorsanız bizzat beni arayın. Bir kişi daha bu uyuşturucu tuzağına düşmesin” dedi. Sezer´in ardından emniyet ve Yeşilay yetkilileri de konu hakkında konuşma yaptı” dedi.

 

Toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Ahmet Güler ve Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler´in, uyuşturucu ile mücadele sunumlarıyla son buldu. Haber Merkezi