Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

 

 

 

 

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında uygulanacak ‘Bağımlılıkla Mücadele Projesi´ protokolü imzalandı.

 

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı´nda düzenlenen imza törenine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal ve Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Büro Cumhuriyet Başsavcısı Tolga Hamit Erol katıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında işbirliği yapılarak bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmesini sağlamak, adliye hizmet binasında oluşturulan birim ile ilgililerin tedavisi için gerekli çalışmaları yapmak üzere protokol imzalandı.

 

HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi, madde bağımlılığı, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığı gibi alt birimlerde hizmet verdiklerini söyleyerek, “Bunlardan en çok önem verdiğimiz bizim madde bağımlılıdır. Türkiye´de önemli bir sorun. İl Sağlık İl Müdürlüğü olarak bunlara tedavi uyguluyoruz. Hayat Boşluk Kabul Etmez projesi ile bunları sosyal hayata hazırlıyoruz. Madde bağımlılarını maddeden uzaklaştırıp, normal bireyler olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu hastalar bize gönüllü olarak geliyor”

 

MADDE BAĞIMLILIĞI ANLATILACAK

Kırıkkale Adliyesi´nde talep doğrultusunda bir oda aldıklarını ve bu odada madde bağımlılığını anlatacaklarını dile getiren Tiftikçi,  “Rehabilitasyon için bize katılım sağlamak amacıyla girişimlerde bulunduk. Önemli bir yol kat etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ise; “Cumhurbaşkanlığının genelgesi doğrultusunda tüm yurtta bağımlılıkla mücadele konusunda bir komisyon oluşturuldu. Bu kapsamda da illerde koordinasyon kurulları oluşturuldu”

 

TEDAVİLERİNİ BAŞLATMAYI HEDEFLİYORUZ

Son olarak Başsavcı Ayaz, “Kırıkkale Valisi Yunus Sezer Başkanlığında yapılan koordinasyon kurulu toplantısında Adliyeye intikal eden şüphelilerin Sağlık Müdürlüğü Denetim Serbestlik eli ile müracaatlarının 3, 4, 5 ve 6 aylara varan sürelerle geciktiğini tespit ettik. Bu sürenin geç bir süre olduğu kanısına vardık. Bunu nasıl çözebiliriz diye düşünürken tedavi olmak isteyenlerin ayağına biz gidelim dedik. Bu kapsamda adliyemizde bağımlılıkla mücadele biriminde rızaları doğrultusunda tedavilerini başlatmayı hedefliyoruz”

 

TÜRKİYE´NİN BÜTÜN BÖLGELERİNE TEŞKİL EDER

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “İnşallah bu çalışmamız Türkiye´nin bütün bölgelerine teşkil eder. Uyuşturucuyla mücadelede tam içini dolduramadığımız bir kavram. Her şeyiyle bu mücadeleyi emniyete ve jandarmaya yönlendirmenin içerisindeyiz millet olarak. Bizler dönüp kendi bahçemize, sokağımıza bakmıyoruz. Kurumlarımız arasındaki koordinasyon çok yeterli durumda değil bu manada yapılan toplantıda başlangıcından sonuna kadar bir kişi uyuşturucuya bulaşmasından, rehabilite edilmesine kadar aşama aşama bunları çıkarttık.”

 

GEL UYUŞTURUCUYU BIRAK

“Bu sorumlukların hakkı veriliyor mu verilmiyor mu bunları ortaya koyduk. Biz uyuşturucuya bulaşan kişilerin başlangıcından sonuna kadar takibini yapamıyoruz. Kayıp kaçacağımız çok oluyor adliyeden gelip örnek vermesi, tekrar rehabilite edilmesi neredeyse imkansız gibi bir şey. Biz bu kayıp ve kaçağı önlemek amacıyla adliyede oluşturacağımız birimle uyuşturucuya bulaşan kişileri direk buraya alıp, yönlendirip arkadaş böyle bir birim kurduk. Gel uyuşturucuyu bırak, biz devlet olarak ne gerekiyorsa yapacağız diyeceğiz.”

 

OLUMLU SONUÇLAR ALACAĞIZ

“Bu manada kurulan bir sistem iki hafta oldu kurulalı, olumlu sonuçlar alınıyor. Sadece gönüllü olarak tedavi olan değil, ikna yoluyla rehabilitasyon sürecine aldığımız insanlar var. Bunun yanında Hayat Boşluk Kabul etmez programını çok aktif şekilde kullanmayı düşünüyoruz. Ondan sonra da istihdam sürecini başlatacağız. İnşallah olumlu sonuçlar alacağız. Bu işi sadece emniyet ya da jandarma nezdinde değil işin köküne ineceğiz. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Mücadele dediğimiz çok boyutlu bir mücadele” dedi. Konuşmaların ardından imzalanan protokol ile birlikte, bağımlılıkla mücadele biriminin açılışı gerçekleştirildi. Haber: Emel Selci