Öğrencilere Macaristan hareketliliğinde refakatçilik görevini üstlenen okul öğretmenlerin den  Serkan Özcan   yaptığı konuşmada “Öğrencilerimiz mesleki anlamda okulumuzda teorik olarak öğrendikleri bilgileri, Avrupa´da pratik olarak uygulama şansı bularak mesleki gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlamışlardır. Mesleki anlamda gelişimlerini üst seviyeye çıkaran öğrencilerimiz, yurt dışında katıldıkları sosyal ve kültürel faaliyetler sayesinde kişisel gelişimlerine de olumlu yönde katkı sağlamışlardır.” diyerek proje sayesinde öğrencilerin edindikleri yeterlilikler hakkında bilgiler verdi.

 

Yurt dışı staj faaliyetine katılan öğrenciler adına bir konuşma yapan Şüheda Kubilay “ Yurt dışında katıldığımız staj faaliyeti sayesinde aldığımız eğitimlerle, mesleki anlamda eksikliklerimizi giderdik. Ayrıca yaptığımız sosyal ve kültürel faaliyetlerle Avrupa Birliği ülkelerinin kültürünü, yaşam tarzlarını ve eğitim sistemlerini yakından tanıma imkanı bulduk. Bizleri etkileyen en önemli aktivite ise Viyana´ya yaptığımız kültürel gezi esnasında Osmanlı izlerini görmek oldu. Atalarımızın bir zamanlar adım attıkları ve hala izleri bulunan toprakları ziyaret etmek bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Bizlere Avrupa da mesleki stajı yapma şansı veren okul idaremize, AB projesinin hazırlanması ve uygulanmasında emekleri olan öğretmenlerimize ve Ulusal Ajans yetkililerine şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim.” diyerek yurt dışı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 

 Okul Müdürü Hatice Özdemir ise  “Öncelikle Geleceğin Usta Elleri, Mesleki Eğitim Öğrencileri adlı Avrupa Birliği projemizin hazırlanmasında ve yürütülmesinde görev alan başta Projemizin Koordinatörü Neslihan Uluyüz olmak üzere Proje Ekibimizin üyeleri Filiz Kaldırım, Şebnem Güçlü, Serkan Özcan ve okul Müdür yardımcısı Dönüş Işıker Sarıaydın´a  Ayrıca yurt dışında okulumuzu, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize de teşekkür ederim”

 

Özdemir. Projemizin yurt dışı hareketliliği proje amaçları doğrultusunda başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Öğrencilerimiz proje sayesinde mesleki gelişimlerini artırarak üst öğrenime ve iş piyasasına hazır hale gelmişlerdir. Öğrencilerimiz edindikleri yeterlilikler sayesinde mezuniyet sonrası istihdam edilme problemleri ortadan kalkmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma yolu ile kişisel gelişimlerine katkı sağlamışlardır. Ulusal Ajans tarafından desteklenerek, yurt dışı faaliyetleri başarılı bir şekilde tamamlanan projemiz sayesinde gelecek yıllarda daha fazla AB projesi hazırlama istekliliğimiz artmıştır.” diyerek projenin sağladığı faydalar hakkında bilgiler verdi.

 

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi 12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi