ZAMANINDA YAPILAN İLKYARDIM ÖNEMLİDİR

Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması! Arşivlerden çıkan ilk 23 Nisan kutlaması!

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, insanlar, yaşamları boyunca her an ilkyardım gerektiren durumlarla karşılaşabileceğini söyleyerek, “Zamanında yapılacak ilkyardımla hasta ya da yaralının yaşamı kurtarılabilir. Acil müdahale gerektiren durumlarda birkaç saniyelik bir gecikme bile hastanın yaşamla ölüm arasındaki durumunu etkileyeceğinden, ilkyardımcı yapacağı uygulamaları geciktirmeden sürdürmek zorundadır”

 

İLKYARDIM UYGULAMALARI

“Ülkemizde ev, iş, trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine veya başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önemlidir”

DAHA DEĞERLİ BİR ŞEY YOK
“Bu nedenle; ilkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. İlkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. Bu amaçlar doğrultusunda Kırıkkale Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüğü, Kırıkkale Shell Turcas Petrol A.Ş, Milengaz Dağıtım Ticaret ve San. Şirketi, Podium Alışveriş Merkezinde çalışan 17 kişiye yönelik Temel İlkyardım Eğitimi verilmiştir. Unutmayın ilkyardım hayat kurtarır ve bu dünyada bir insan hayatını kurtarmaktan daha değerli bir şey yoktur” dedi.