11 Sıra Geriledi

Türkiye Üniversite Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan, Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan araştırma da Kırıkkale Üniversitesi 164 Üniversite arasından 115. Sırada yer aldı. 2016 yılı puanlarına göre 94. Sıra da yer alan ve ilk 100 üniversite arasında yer alan Kırıkkale Üniversitesinin memnuniyet sıralamasının 11 sıra birden gerilemesi tepkilere neden oldu. Birçok yeni ve özel üniversitenin gerisinde yer alan Kırıkkale Üniversitesinin yeniden eski günlerine dönmesi bekleniyor.

Seviye Düşüyor

Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu

Ülkemizde yer alan 108 Devlet Üniversitesinde de 70. Sırada yer alan Kırıkkale Üniversitesinin bu düşüşüne çare aranıyor. 108 Devlet Üniversitesi arasında geçen yıl 54. Sırada olan ve bu yıl 16 sıra birden gerileyerek 70. Sıraya düşen Kırıkkale Üniversitesinin durumunu, uzmanlar içler acısı görüyor. Yine aynı araştırma da Öğrenim Deneyimi tatmin kârlığı sıralamasında 164 Üniversite arasında 124. Sırada yer alıyor. Yine önceki döneme göre Kırıkkale Üniversitesinin 9 sıra birden gerilediği görülüyor.

Akademik İlgi Yok

Aynı araştırma içerisinde yayınlanan Akademik Destek ve İlgi sıralamasında Kırıkkale Üniversitesi önceki yıl 117. Sıra da iken bu sene 127. Sırada görülüyor. Kırıkkale Üniversitesi Öğrencilerinin, Hocalarından yeterli ilgi ve desteği görmediğini ortaya koyan tabloda Kırıkkale Üniversitesinin başarısız olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor. Yine aynı araştırmada öğrencilerin kurum, yönetim ve işleyişinden de memnun olmadığı ortaya çıkarken, Kırıkkale Üniversitesinin bu alanda 122. Sırada yer aldığı gözlendi.