GÜNCEL 27.11.2019 14:32:58
UNİKOP Üniversiteler Arası Voleybol Turnuvası Başladı

UNİKOP Üniversiteler Arası Voleybol Turnuvası Başladı

UNİKOP Üniversiteler Arası Voleybol Turnuvası Başladı

UNİKOP Üniversiteler Arası Voleybol Turnuvası Başladı

 

Kırıkkale Üniversitesi´nin ev sahipliğinde düzenlenen UNİKOP Üniversiteler Arası Voleybol Turnuvası Kapalı Spor Salonu´nda yapılan açılış töreni ile başladı.

 

BÜYÜK İLGİ

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Voleybol Takımları, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. 

 

TOPLUMSAL HİZMET

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan,  KOP Bölgesi Üniversitelerinin, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirliği yapmak, üniversite-sanayi işbirliği ve üniversitenin şehirle bütünleşmesini sağlamak amacıyla faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Voleybol Turnuvasına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, etkinliğe katılan takımlara ve izleyicilere teşekkür etti.

 

MÜZELERİMİZİ ZİYARET EDİN

Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve programa dışarıdan katılanlara Kırıkkale´nin kendine has olan ve başka yerde bulunamayacak güzelliklerinden Silah Müzesi, Hacı Taşan Kültür Merkezi gibi yerlere gitmelerini tavsiye etti. Vali Yardımcısı Aslantaş, müsabakaların centilmence gerçekleşmesini ve ilimize konuk olan değerli misafirlerimizin güzel duygularla, güzel anılarla Kırıkkale´den ayrılmasını diledi.  

 

TAKIMLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Üniversite olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, protokolü, misafirleri ve öğrencileri selamladı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Üniversite koordinesinde gerçekleştirilen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı faaliyetleri ve amacı hakkında bilgi veren Aslan, “Prof. Dr. Fuat Sezgin´in “Müslümanlar ilimler tarihindeki muazzam yerlerini bilmedikleri veya yanlış bildikleri için, Avrupalılar karşısında büyük bir aşağılık duygusu içindeler. Benim amacım; onlara atalarının ilimler tarihindeki muazzam yerlerini göstermek ve öğretmektir” sözünün bizler için bir motivasyon kaynağı olduğunu ve Prof. Dr. Fuat Sezgin´in hayatı boyunca bu yanlış algıyı düzeltmek için çalıştığını ifade etti. Öğrencilere eğitim- öğretim hayatlarını başarılı bir şekilde tamamlayarak geleceğin dünyasına hazır olmaları tavsiyesinde bulunan Aslan,  müsabakada yarışacak olan tüm takımlara başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.

 

BUGÜN KUPA TÖRENİ YAPILACAK

Program Üniversite Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi devam etti.  Gösteri sonrasında Üniversite ve KTO Karatay Üniversitesi arasında oynanan maçın ilk düdüğünü Vali Yardımcısı Mehmet Ercan Aslantaş çaldı ve Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ilk servisi attı. Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Erkek Voleybol Takımları ile  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kadın Voleybol Takımlarının katıldığı etkinlik üç gün sürecek. Dereceye giren takımlar için 28 Kasım 2019 günü Kapalı Spor Salonu´nda kupa ve madalya töreni yapılacak.  Haber: Emel Selci

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024