Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 19.11.2018 15:14:14
Umre yolcuları bilgilendirildi

Umre yolcuları bilgilendirildi

Yeni sezon için Suudi Arabistan´ın hazırlıklarını tamamlayıp umre sezonunu başlatmasıyla birlikte ülkemizden de kutsal topraklara arınma amaçlı giden umreci sayısında da hareketlilik başladı.

 

 

  • Ülkemiz genelindeki bu umre hareketliliğinden inancını doyarak yaşamak isteyen Kırıkkale haklıda faydalanmak için gerek diyanet ve gerekse özel umre şirketlerinin yolunu tuttular.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Kırıkkale´de bir süredir hizmet veren Nalbant Turizm Kasım ayı grubu umrecileri için Kırıkkale Nur caminde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çıkılacak umre yolculuğunda kendilerine faydalı olabilecek tüm konuları kapsayan bilgilendirme toplantısı için bir araya gelen umrecilerin heyecan ve istekleri adeta gözlerinden okunuyordu. Kasım ayı grubu umrecileri bilgilendirme toplantısına Kuranı kerim tilaveti ile başlandı. Umreciler kendilerine rehberleri tarafından hazırlan ve verilen umre bilgilendirme rehber kitapçığını aldılar ve semineri o rehberden de takip ettiler.

 

REHBERLERİN BİLGİLENDİRMESİ

Nalbant turizm şirketi görevli rehberleri Ersan Erdal, Kazım Uzel, Ethem Elitok, Ayhan Erkeç ve bayan hoca hanımlarının da katıldığı toplantıda kendisini askeri ve siyasi alanda tanıtan ve şimdilerde kutsal topraklarda Umre koordinatörlüğü yapan Fazlı Güventürk bilgilendirme yaptı. Güventürk bilgilendirme toplantısına çıkılacak bu umre yolculuğunun önemini anlatarak başladı. Sabır konusuna özel yere verdiği konuşmasına “Yaradan Rabbimin ve Resulullah(Sav) efendimizin evine misafirliğe çıktığınız yolculukta çantanıza bolca yiyecek içecek, giysi, telefon şarj aleti gibi tüm ihtiyaçlarınızdan önce lütfen sabır koyunuz. Bu yol sabrın sınandığı yoldur. İnşallah tertemiz döneceğimiz bu yolculuktan herkes gerekli nasibini alacak ve gidişte sabır yüklediğimiz çantamıza, dönüşte sadakat, adalet, tevazu ve cesareti ve ilmi koyup döneceğiz. “ şeklinde devam etti.

 

NALBANT HAC UMRE

Güventürk yapmış olduğu bir buçuk saatlik konuşmasında adım adım evden çıkmadan başlayıp, tüm görevleri yerine getirip tekrar dönünceye kadar olan süreyi bir senaryo dahilinde anlattı. Bu yolculuğu gerek kendi sitelerinden, gerek şahsi sosyal medya takibi ile umreci yakınların takip edebilecekleri vurgulandı. Bu ibadetin üç saç ayağının olduğundan söz eden Güventürk “ birinci ayak umreye gidecek umrecimizdir. Umrecimiz ibadet niyeti ile gidecek ve tatil, gezi, ticaret yada başkaca amaçlı bu yola çıkmamış olacaktır. İkinci ayağı rehberlerdir. Konusuna vakıf, ilgili ve samimi rehberler bu umre yolcusuna orayı adım adım tanıtacak. Üçüncü ayak ise şirket ayağıdır. Otelinden, uçağına, yemeğinden servisine her türlü kolaylığı sağlayacak ki umre yolcusu ibadetine yoğunlaşsın. İşte bizler bu üçlüyü mümkün olduğunca diri tutup herkesin üzerine düşeni yapmasını istediğimiz bu yolda sizlerle beraberiz”. Dedi.

 

KİŞİYE ÖZEL İLGİ

Bilgilendirme toplantısına umreye gidecek olan yolcuların katılımın ve bu yolcuların gözyaşları içinde bu yolculuğa şimdilik manen çıktıkları ve arınmaya yolculuğa hazır oldukları görüldü. Toplantıda çeşitli ikramların takdim edildiği seminer sonunda görevli rehberler, Kazım Uzel, Ethem Elitok, Ayhan Erkeç, Ersan Erdal ve bayan hoca hanımlarının umrecilere kişiye özel sorulara verdikleri cevaplarla yardımcı oldukları görüldü. Haber: Emel Selci

               


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024