Kırıkkale`de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ulusal Tekvando Festivali düzenlendi. Elemeleri 17 Ağustos Spor Salonu`nda 19-20 Eylül`de yapılan müsabakaların finali ise Cumhuriyet Meydanı`nda tamamlandı.Final maçlarını Kırıkkale valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Hasan Onar, gençlik Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ve çok sayıda vatandaşkatıldı.

Nerede hareket orada bereket

Ancelotti’den Arda açıklaması! “İstediği süreleri…” Ancelotti’den Arda açıklaması! “İstediği süreleri…”

Vali Ali Kolat, burada yaptığı konuşmada, ilk kez düzenlenen festivalde, ülkedeki 20 ilden 350, Azerbeycan`dan da 8 sporcunun birinci olabilmek için kıyasıya mücadele verdiğini söyledi. Vali Kolat 'Kırıkkale de sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Kardeş ülke Azerbaycan başta olmak üzere, ülkemizdeki 23 ilimizden yaklaşık 300 sporcumuz birkaç gündür ilimizde. Güzel bir organizasyon olmuş. Özellikle Teakwondo Federasyonumuza, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğümüze, Belediyemize, spor kulüplerimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Biz Kırıkkale de 'Nerede hareket orada bereket' diyoruz. Bu türlü etkinlikler bizi son derece mutlu ediyor. Ben turnuvaya katılan sporcularımıza başarılar diliyorum.' dedi.

Dereceye girenler

Bayanlarda

Festivalde, kızlar 42 kiloda Roya Hacıyeva (Azerbaycan) birinci, Buse Köroğlu ikinci, Selen Soytürk üçüncü, 44 kiloda Fatma İdil Güler birinci, Pınar Çelik ikinci, Sena Durmaz üçüncü, 49 kiloda Seda Koçak birinci, Sena Karaderili ikinci, Zehranur Temiz üçüncü, 52 kiloda Elif Kıvrak birinci, Sümeyye Kıran ikinci, Ebrunur Asil üçüncü, 55 kiloda Edanur Köroğlu birinci, Aleyna Nur Bademci ikinci, Serap Uslu üçüncü ve 59 kiloda Ülkü Yürüer birinci, Feyza Arslan ikinci, Elifnur Şahin ise üçüncü oldu.

Erkeklerde ise

45 kiloda birinciliği Mustafa Turhal, ikinciliği Ali İsazade (Azerbaycan), üçüncülüğü Ayhan Özdoğan, 48 kiloda birinciliği Onur Tavşan, ikinciliği Furkan İkier, üçüncülüğü Sedat Çıkla, 51 kiloda birinciliği Abdurrahman İnan, ikinciliği Selim Dağıstanlı (Azerbaycan), üçüncülüğü Metehan Harman, 55 kiloda birinciliği İlhan Burak Tavşan, ikinciliği Enes Kayaalp, üçüncülüğü Mertcan Demircan, 59 kiloda birinciliği Mustafa Bağlar, ikinciliği Kürşat Yurtsever, üçüncülüğü Mustafa Bektaş Güneş elde etti.