YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

10 Kasım´da ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anıldı. Kırıkkale´de de anma programları yapıldı. Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş ve tüm Şehitlerin ruhları için mevlit okutuldu. Ülkü Ocakları Binasında yapılan mevlit programına çok sayıda Ülkücü katılırken, Eğitim Masası tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün hayatından kesitler anlatıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhları için dualar edilirken, Yasin-i Şerif okutuldu. Mevlit Programından sonra Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin basın açıklaması yayınladı.

 

İLK GÜNKÜ ACI VE TEESSÜR İLE

Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin yaptığı açıklamada “Ulu Önderimiz, Gazimiz, Kurucu Liderimiz, Türkiye Cumhuriyeti´nin mimarı, Ne Mutlu Türküm Diyene sözünün yazarı, Demokratik düzenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü vefatının 81. Yılında saygı, sevgi ve hürmetle anıyoruz. Rahmet-i Rahmana kavuşmasının üzerinden koskoca 81 yıl geçmesine rağmen ilk günkü acı ve teessür ile andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Türk Milliyetçiliğini en üst perdede yaşayan ve uygulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, Türk Milletine bıraktığı ve Türk Gençliğine emanet ettiği Kutsal Devletimizi ona yakışır bir şekilde, temsil etmeye ve sahip çıkmaya Ülkü Ocakları olarak devam ediyoruz ve kıyamete kadar da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

SEVGİMİZİ BAŞBUĞ´DAN ALDIK

Atatürk sevgilerini Başbuğ Alparslan Türkeş´ten aldıklarını ifade eden Tekin “Biz Ülkücüler Atatürk´e olan sevgimizi Moskova´da şarkı yazıp, Küba´da puro içip, Filistin´de terör eğitimi alanlardan değil, Atatürk´ün resmine ilişen İngiliz Müdürü camdan aşağıya atan Başbuğumuz Alparslan Türkeş´ten aldık. Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin de ifade ettiği gibi “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye´dir, Türk Vatanının İstiklal Ufkudur.” Bu ufuk Türk Milliyetçilerinin ve Ülkücülerin çizgisidir. Hayatını cephelerde Vatan Müdafaasında geçirmesine karşın, büyük bir ilim ve bilim adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Hukuk, Eğitim ve Çağdaşlık anlayışları bütün dünya liderlerine örnek teşkil etmektedir. Ülkü Ocakları da Atatürk´ün izinde Önce eğitim düsturu ile, hukuka saygılı ve çağdaş medeniyetin temsilcisi ve yöneticisi olacak Türk Gençlerini yetiştirmektedir” dedi.

 

Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı

RAHMET İLE ANIYORUM

Tekin açıklamalarının devamında “Ülkü Ocakları olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ışığında, Başbuğ Alparslan Türkeş´in izinde, Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli´nin emrinde bu ilelebet yaşayacak ve payidar kalacak aziz Vatanımıza, Cumhuriyetimize ve Milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Tarih boyunca hainlerle ve saldırılarla defalarca kez alt yıkılmaya çalışan devletimiz ve yok edilmeye çalışılan milletimiz son olarak 15 Temmuz Gecesi hain bir darbe ile karşılaşmış ve MHP ile Ülkü Ocakları devletinin yanında yer alarak Darbeyi püskürten kahramanlar arasında yer almıştır. Bugünde tarihimizde olduğu gibi bu hain çetelere karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ten aldığımız mücadele azmimiz tüm hainlerin sonu olacaktır. Bir kez daha Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü rahmet ile anıyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi