KADINLARIMIZ HER ŞEYDEN ÖNCE ANNELERİMİZDİR

MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!” MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!”

Kadına Şiddetin tartışmaları gölgesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlanıyor. Toplumun her kesiminden Kadına Şiddete ve Kadına Karşı Cinsel İstismara tepkiler geliyor. Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin´de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, kadının Türk Toplumunda ki önemine vurgu yaptı. Kadınların Türk Tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Tekin açıklamalarında, “Kadınlarımız her şeyden önce annelerimizdir. Annelerimiz ise en masumane sevdiğimiz, en çok değer verdiğimiz varlıklarımızdır. Kadınların anne olarak görülmediği bir zamanda yaşamanın üzüntüsü içerisinde yaşıyoruz. Bir insan bir kadına annesine baktığı gözle bakar. Tabi bunu insanlar için ifade ediyoruz. 21. Yüzyılın ilk çeyreğinin bitmesine çok kısa bir süre kalmışken halen kadına karşı işlenen suçları görmek insanlık tarihinde acı tabloyu görmek ile eş değerdir bizler için.” İfadelerini kullandı.

 

KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Tekin açıklamalarının devamında “Kadın, hem İslam inancında hem de Türk Toplumunda Kutsal bir yere sahiptir. Yüce yaradan Cennet´i; annelerin, yani kadınların ayakları altında gizledi. Evde anne, Savaşta Nene Hatun, Kara Fatma olan Kadınlarımız, Türk Tarihinde de en önemli yapı taşı konumundadır. Dünyada ilk kez “Kadına seçme ve seçilme hakkını” veren ülkemizde, 2021 yılında halen Kadına Karşı Şiddetin gündem olması hem İslam Ahlakı ile hem de Türk Kültürü ile uyuşmamaktadır. Mevcut Türk Adalet sisteminde bu tür vandanların en ağır cezaları alması dahi yüreklerimizi soğutmamakta, içimizde ferahlık oluşturmamaktadır. Bu tür vandanların mevcut yasalar önünde en ağır cezalarla cezalandırılmasını değil, verilebilecek en ağır cezalar ile cezalandırılmasını istiyor, bir daha kimsenin cesaret edemeyeceği derece ibret olan cezaları almalarını diliyoruz.” Dedi.

Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin açıklamalarının son kısmında “Böyle bir Dine, böyle bir milletin asil kanına sahip olan milletimizin hiçbir şekilde bu tür olaylar ile anılmamasını umuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlarımızın yalnızca özel günlerde hatırlanmayacağı, kadınlarımızın kutsallığının yalnızca bu tür günlerde dillendirilmeyeceği bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Çağlar Atmaca