Kırıkkale Ülkü Ocakları İl Başkanlığı kent merkezi ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu Yenişehir Üniversite kampusunda aşure dağıttı.

 

KERBELA ŞEHİTLERİNİN HATIRALARI İÇİN

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Muharrem ayı nedeniyle şehir merkezinde ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu Yenişehir´de aşure dağıttı. Aşure etkinliğini asırlardır süren bir etkinliği devam ettirmenin yanı sıra Kerbela şehitlerinin hatıralarının canlanmasına vesile olduğunu ifade eden Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolgahan Toraman,  “Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt, zilletin hakka ve imana asla galip gelemeyeceğini ispat etmek adına mücadele vermiştir”

 

ŞEHİT OLANLARI ASLA UNUTMUYORUZ

“Günümüz Müslümanlarına düşen görev de haksızlığa ve zulme asla boyun eğmemek, bu uğurda şehit olanları asla unutmamaktır. Özellikle Muharrem ayında içtiğimiz bir damla su bile Kerbela şehitlerimizin aziz hatıralarının canlanmasına vesile olmaktadır. Asırlardır süren aşure geleneğini de ayakta tutabilmek adına Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak aşure dağıtıyoruz” dedi.

 

DESTEK VERDİLER

Aşure etkinliğine Merkez İlçe Başkanı Yaşar Erdal, Kadın Kolları Başkanı Hatice Narin, Kamu-Sen Başkanı Yücel Karabacak, Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Can, Murat Abalı,  Ömer Dedebali ve Osman Türkyılmaz katılarak destek verdiler. Haber Merkezi

Kırıkkale’de Yaza Hazırlık Kırıkkale’de Yaza Hazırlık