KIRMIZI ET TÜKETİMİ ARTTI
Ramazan aylarında kırmızı et tüketiminin arttığını belirten Gazi Karafilik, 'Ramazan aylarında kırmızı et tüketimi yüksek oranda artıyor. Bunun temel nedeni kırmızı etin emiliminin diğer besinlere göre daha yavaş olması, kan şekerini yavaş yavaş artırması ve buna bağlı olarak da uzun süre tok tutması. Kırmızı et ayrıca vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengin, günlük ihtiyacı karşılamada son derece etkin bir besin' şeklinde konuştu.

AZ YAĞLI ETLER TERCİH EDİLMELİ
Kırmızı et tüketirken özellikle sebzeyle desteklenmesinin Ramazan ayına özel beslenme şekline oldukça uygun olduğunu belirten Gazi Karafilik, 'Özellikle iftarda etli sebze yemekleri hem sağlığın korunması hem de dengeli beslenme açısından önem taşıyor. Et tercihi yaparken de az yağlı etler tercih edilmeli. Pişirme yöntemi olarak da ızgarayı öneriyoruz. Fakat özellikle belirtmek isterim ki, su ihtiyacını artırmamak ve mideyi uyarmamak adına etlere aşırı baharat ya da tuz eklememek oldukça önemli' dedi.

İTİBAR ETMEYİN
Tok tutma özelliği nedeniyle, sahurda da et ürünlerinin tercih edilebileceğini hatırlatan Karanfilik, özellikle et ve et ürünlerindeki fiyatlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle AVM´lerde ve marketlerde ´Ucuz kıyma´ gibi ilanların asıldığını ve vatandaşların buna itibar etmemeleri konusunda uyardı.

Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün” Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün”

HAZIR PAKETLERDEKİ KIYMAYI TERCİH ETMEYİN
Etin kilogram fiyatından düşük kıymanın içerisinde kesinlikle hile olduğunu söyleyen Gazi Karafilik, 'Etin kilosu neyse kıymanın kilosu da o olmalı. Eğer kıyma etin kilosundan ucuza satılıyorsa bunda bir hile vardır. Bakanlık kırmızı ete beyaz et karışımı olmayacak dese de bu durum hala devem etmektedir. Kıymayı alırken, eti seçerek kıyma makinesine attırınız. Hazır paketlerdeki kıymayı tercih etmeyiniz. Etin yağına da dikkat ediniz' ifadelerini kullandı.