İlk olarak 1987`de Türkiye`de resmi tek televizyon kanalının bulunduğu dönemde bilim kurgu dizisi 'Kavanozdaki Adam' ile büyük beğeni toplayan Mesut Uçakan, sonraki dönemde 'sinemadaki fikir ve estetik iddiasını kaybetmemek' için dizi çekmedi. Uçakan, 27 yıl sonra ramazanda hafta içi hergün TRT1`de yayımlanacak bir dizi ile karşımıza çıkacak. 'Hayat Yokuşu' adlı dizi, giderek birbirlerine yabancılaşanların aksine sevgiyi ve dostluğu paylaşan güzel insanların bulunduğu bir mahalleyi anlatıyor.

Ramazanda geçen öyküde mahallenin berberi, manavı, emlakçısı, tuhafiyecisi, kahvehanesi, marketçisi ve imamı izleyici ile buluşacak. Karakterler, aile fertleri gibi her biri farklı dramlar yaşasa da sıcak bir dostluk sergileyecek.Yapımcılığını Ahmet Nesim Şahin`in üstlendiği dizide, Cem Davran, Asuman Dabak, Elvan Boran, Levent Özdilek, Mesut Çakarlı, Atilla Pekdemirli, Selahattin Taşdöğen ve Şener Savaş yer aldı.Dizinin senaryosunu 'Kalemişi' yazım grubu yazarken, set yönetmenliğini Özer Kızıltan yapacak. Dizi ramazan boyunca hafta içi her gün 17.30`da yayımlanacak.

Kahraman Türk Kadınları Defilesi yapıldı Kahraman Türk Kadınları Defilesi yapıldı

Ramazanın manevi atmosferini korumak herkesin görevi

Yönetmen Mesut Uçakan, yaptığı açıklamada, Türk toplum hayatında ailenin, kaynaşma ve paylaşmanın olmazsa olmaz değerlerden olduğunu belirterek, ramazan kültürünü de 'medeniyetin mihenk taşı' şeklinde nitelendirdi. Ramazanın manevi atmosferini korumanın herkes için görev olduğunu vurgulayan Uçakan, şunları söyledi:'Ancak, çarpık batılılaşmanın getirdiği yaşama biçimi, maalesef bu kültürü bizden alıp götürüyor. Dostluk, akrabalık, komşuluk ilişkileri, bütün sıcaklığını kaybediyor. Birbirine soğuk ve yabancı bir nesile evriliyoruz. Özellikle bazı diziler, bu facianın mimarbaşı konumunda. Bu yüzden aile içi dayanışmayı, sıcak dostluk ve komşuluk ilişkilerini veren bir dizinin ihtiyacını hep hissetmişimdir. Nihayet uzun müddet uzak kaldığımız dizi sektörüne geri dönmek ve `Hayat Yokuşu` isimli bir dizi çekme fırsatımız oluştu. Sevimli bir aile dizisi oldu. Dilerim, yıllardır iyi bir aile dizisi bekleyenlere tercüman olur. Bu tür diziler gereken ilgiyi görürse piyasa bu tür çalışmalara akın edecektir. Bunu unutmayalım ' ifadesini kullandı.