KIRIKKALE´NİN SORUNLARINA DUYARSIZ KALAMAYIZ

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi dün yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Kendi memleketinde basın ile istişare ve değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Çelebi, “Ben Kırıkkaleliyim. Kırıkkaleli olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Orta Anadolu´nun ortasında devleti için her türlü fedakârlıkta bulunan ama devletinden de beklentilerini alamayan ilimiz.  Türkiye´nin ve Kırıkkale´nin büyük sorunları var. Tüm Türkiye´nin sorunlarına bakarken Kırıkkale´nin sorunlarına duyarsız kalmamız düşünülemez. Böyle bir şey bizden beklenilemez. Kabinede bulunan dostlarımız var. Cumhurbaşkanımızla da ciddi bir istişaremiz var. Önümüzdeki dönem bu meseleleri hızla çözeceğiz”

 

CUMHURBAŞKANIMIZI DESTEKLEDİK

Partilerinin ileriki dönemde başarılı olması için çalışacaklarını belirten Çelebi, şunları kaydetti: 'Son seçimlerde de Cumhur İttifakını ve Cumhurbaşkanımızı destekledik. Eksikliklere rağmen ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanına halen ihtiyacı olduğunu gördük. Muhalefetin de ortaya bir şey koyamadığını gördük. Sadece sorunları ortaya koyup, sorunları yüksek sesle seslendirmeyle, vaat siyasetiyle bir şey olmadığını görüyoruz. Onun için de Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeden sonra aktif bir şekilde Anavatan Partisi olarak istikrarın sürmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızı destekledik'

 

HALKIMIZ SAĞDUYU GÖSTERDİ

Çelebi, devlete sahip çıkmanın, millete sahip çıkmak olduğunu dile getirerek, bu yüzden cumhurbaşkanını desteklediklerini aktardı. Halkı en büyük hakem olarak gördüklerini ifade eden Çelebi, 'Halkımız da o sağduyu gösterdi. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde önemli işlere imza attı. Bu süreçte ciddi işler yapıldı. Şimdi hep beraber üretime yönelmeliyiz. Cumhurbaşkanımızla elimizden geldikçe görüşüp fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kendisi de Anavatan Partisi´ni önemsiyor. Kurucu Genel Başkanımızı kendisine referans aldığını söylüyor. Biz de ülkemize katkı adına ve Türkiye´nin istikrarı için omuz vermeye her zaman hazırız.'

 

BÜYÜK BİR BEKLENTİ İÇERİSİNDEYİZ

Türkiye henüz bir ayına dolduran yeni bir sistemle tanıştığını dile getiren Çelebi, “16 Nisan referandumda halkın hakemliğine götürülen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk seçimi 24 Haziran´da yapıldı. Halkın teveccühü ile yeni bir hükümet sistemi yürürlüğe girdi. Millet adına da Anavatan Partisi olarak devlet aklını ön plana çıkarmış geçmişte devlet tecrübesi olan bir parti olarak bu sistemin ülkemize hayırlar getirmesini umuyorum. Bizler büyük bir beklenti içerisindeyiz”

 

YENİ KABİNEDEN UMUTLUYUZ

Bu sistem çok hareketli bir hükümet sistemi doğurduğunu ifade eden Çelebi, “Yeni kabineden de oldukça umutluyuz. Bakanların geçmişteki pozisyonlarına baktığımız zaman hepsi dalında başarılı olan insanlar. Hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde olacağız ki sorunlarımızı daha rahat atlatacağız. Bizlerde Anavatan Partisi olarak önümüzdeki dönemlerde ülkemizin daha iyi yönetilmesi devlet işleyişinin daha mükemmel bir şekilde yönetilmesi adına tüm olumlu katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”

 

SEÇİMLERE KATILACAĞIZ

“Biz muhalefet yapalım iktidarı eleştirelim de ne olursa olsun bir mantığımız yok. İktidarın doğru yaptığı işlerde teşvik ve teşekkür etmesini bileceğiz. Yanlış yaptığında ise eleştirilerimizi bildireceğiz. Türkiye yeni bir süreçten çıktı. İnşallah biz Anavatan Partisi olarak yerel yönetimler seçimine katılacağız. Cumhur ittifakını destekledik. Bu ittifakın başarı ile hayatını sürdürmesinde yapıcı işlerimiz olacak. Türkiye´nin geçtiği süreçten daha kolay çıkabilmesi için ciddi bir önerimiz olacak. Anavatan Partisi bir farkındalık yaratacak” dedi.

 

ANAVATAN PARTİSİ BİR FARKINDALIK OLUŞTURACAK

CHP´nin kongreler ve kurultaylar partisi olduğunu bir kez daha gösterdiğine değinen Çelebi, 'Diğer bir parti halkın umudu haline getirildi, suni yapay bir şekilde. Kendisini Anavatan Partisi´nin bulunduğu merkez konuma tanımlayarak halkta büyük beklentilere sebep oldu. Bunların ne kadar suni ve yapay olduğunu bizler biliyorduk ama milletimizin hakemliğinden sonra bunlar da tescil olmuş oldu.' ifadelerini kullandı.

 

BU ÜLKEYİ TESLİM EDECEKTİK

Türkiye´nin bölgesel şartları ve dünya konjonktüründen kaynaklanan bir ekonomik ablukanın, kuşatılmışlığın içerisindeyken, muhalefetin adaylarının söylemlerini ciddi bulmadıkları için seçimlerde Cumhur İttifakı´nı desteklediklerini anlatan İbrahim Çelebi, şunları kaydetti: 'En ufak bir parti içi tartışmada koltuğu atıp kaçanlar var. Biz bunlara mı teslim edecektik ülkeyi. Seçim kampanyasının ilk dönemlerinde halktan büyük bir kredi alıp da o krediyi 2 günde bitiren insanlara mı bu ülkeyi teslim edecektik. Biz bu Cumhur İttifakı´nı destekleme işine tamamen milli reflekslerimizle ve yerlilik düşüncelerimizle karar verdik.' 

 

Toplantıya Genel Başkan Çelebi´nin yanı sıra Anavatan Partisi Yerel Yönetim Başkanı Cemil Akbulut, Anavatan Partisi Strateji Planlama Başkanı Serdar Demirhan, Anavatan Partisi Mali İşler Başkanı Benihan Göksedat, Anavatan Partisi Teşkilatlandırma Başkanı Şermin Cihanoğlu ve Anavatan Partisi Seçim İşleri Başkanı Ozan Bingöl katıldı.

 

Bu habere dikkat! Yaz geldi Kene ısırması nasıl anlaşılır? Bu habere dikkat! Yaz geldi Kene ısırması nasıl anlaşılır?

Haber: Kenan KUZUCU