Kırıkkale İKRA Vakfı Başkan Yardımcısı Muhammed Erkam İşler, “Türkiye´nin mazlumlara kucak açan bir ülke olduğunu, bu nedenle dünya Müslümanları açısından Türkiye´nin önemli bir konuma ve değere sahip olduğunu söyledi.

 

ZULMÜN FOTOĞRAFLARI

Kırıkkale´de İKRA Vakfı tarafından “Zulmün Fotoğrafları” konulu resim sergisi açıldı. Kırıkkale Üniversitesi Kampus girişi yakınında açılan sergiyi üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencileri ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Sergide, dünya coğrafyasındaki Müslüman ülkelerde yaşanan zulümlerle ilgili fotoğraflar yer aldı.

 

 

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

Serginin açılışında gazetecilere açıklama yapan İKRA Vakfı Başkan Yardımcısı Muhammed Erkam İşler, sergi sayesinde dünyada yaşanan zulümleri genç nesillere göstermeyi amaçladıkları söyledi. Dünya coğrafyasında Müslümanlara yapılan zulümlerin bazen farkında olunmadığına değinen İşler, “Vakfımız tarafından “Zulmün Fotoğrafı” isimli bir sergisi açtık ve bu sergimiz burada 6 gün süre ile ziyaret edilebilecek. Burada amacımız şu ki, insanlar biliyorsunuz hayat meşgalesi içerisinde bazen dünyada gerçekleşen zulümleri pas geçebiliyor. Biz burada bir farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

 

DOĞU TÜRKİSTAN´DA, YEMEN´DE IRAK´TA,

SURİYE´DE MISIR´DA, BOSNA HERSEK´TE

Dünyada birçok zulüm yaşandığına dikkat çeken İşler, şöyle konuştu: “Yaşanan zulümler hakkında farkındalık yaşatmak istiyoruz. Şimdi baktığımız zaman zulümler daha çok Müslüman coğrafyalarında yaşanıyor. Yani Doğu Türkistan´da, Yemen´de Irak´ta, Suriye´de Mısır´da, Bosna Hersek´te. Baktığımız zaman zulüm coğrafyaları hep Müslümanların olduğu yerler. Burada aslında emperyalist güçlerin yapmak istediği bir oyun var”

Evde dondurma nasıl yapılır? Evde sağlıklı dondurma yapımı Evde dondurma nasıl yapılır? Evde sağlıklı dondurma yapımı

 

SURİYELİYİ BİZ BARINDIRIYORUZ

“Suriye´de demografik yapıyı değiştirmek amacıyla özellikle Müslüman halk üzerinde bir zulüm var. Ülkemizde milyonlarca Suriyeliyi biz barındırıyoruz yani onlara ensarlık yapıyoruz. Ama Doğu Türkistan´daki kardeşlerimizin böyle bir imkanları yok. Onlara kucak açacak bir Türkiye yok. Türkiye bu açıdan önemli bir ülke. Mazlumlara kucak açan bir ülke. İnşallah hem kucak açtığımızı, hem mazlumları unutmadığımızı göstermek için böyle bir sergiyle gençlerimizde bir ufuk açmak istiyoruz. Onun için buradayız. Sergimiz binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Kırıkkale´mizde bulunan liselerden öğrencilerimiz geldiler burayı ziyaret ettiler. İnşallah biz amacımıza ulaşırız.”

 

FOTOĞRAFLAR DA ÇOK ÜZÜCÜ

Sergiyi ziyaret eden lise öğrencisi Mustafa Karagüllü ise, “Bütün Müslüman toplumu olarak birlikte olmamızın gerekliliğini bir kez daha anladım. Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü karşılıksız bırakmayacağımızı, hep beraber birlikte olmamız gerektiğini anladım. Yaşananlar çok üzücü bir durum. Fotoğraflar da çok üzücü.” ifadelerini kullandı. Haber: Kenan KUZUCU