SERİ ZİYARETLERDE BULUNDU

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale´ye gelen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan ilk olarak, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. TİHEK Başkanı Arslan, heyeti ile birlikte Kırıkkale ziyaretinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Geri Gönderme Merkezi ve Sığınma Evi gibi çeşitli yerlere ziyaretler gerçekleştirdi. Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürlüğünde incelemelerde bulunan TİHEK Başkanı Süleyman Arslan “İnfaz kurumları, geri gönderme merkezleri, nezarethaneler ve huzurevi gibi mekanlara ziyaretler yaparak, oradaki kişilerin insan onuruna yaraşır bir şekilde kalıp kalmadıklarını takip ediyoruz” diye konuştu.

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

İNSANİ ŞARTLARDA KALMALARINI ÖNEMSİYORUZ

Türkiye´de 3 milyon 500 bin civarında geçici barınma belgeli Suriyeli mülteci, 35 bin civarında Afgan, 15 bin civarında da Iraklı bulunduğunu belirten TİHEK Başkanı Arslan “Türkiye, dünyanın vicdanıdır. Kurum olarak, ülkemizde yaşayan insanlar, kim olursa olsun burada kaldıkları müddetçe insan onuruna yaraşır şekilde misafirimiz olmalarını, alıkonulma merkezlerinde ve geri gönderme merkezlerine gidinceye kadar insani şartlarda kalmalarını önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

MAĞDURLARLA BULUŞTU

İnsan ticareti mağdurlarının bulunduğu sığınma evini ziyarette bulunan ve mağdurlarla buluşan Süleyman Arslan “Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bir müddet ziyaretlere ara verilmişti. Şimdi yeniden başladık. Ziyaretlerimiz uzun süreli olmuyor. Ancak bu ziyaretler neticesinde ilgili kurumlar da denetim altında olduklarını hissetsinler diye düşünüyoruz. Bugünkü ziyaretimizde sığınma evine gittik, orada bulunan mağdur kişilerle görüştük, yetkililerin değerlendirmelerini aldık” dedi.