Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürütülen “Sosyal Uyum Programı” kapsamında Türk ve Suriyeli çocuklar yemekte bir araya geldi.

 

OKUL DESTEK PROGRAMI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı´nın başlatmış olduğu, çocukların okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanlar sunmak, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla oluşturulan Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinin Etkinliğinin Artırılması (Okul Destek) Projesinin faaliyetleri ilimizde devam ediyor.

 

SURİYELİ ÇOCUKLARA AKRAN EĞİTİMİ

Proje kapsamında Sosyal Uyum Projesi ile ilimizde yaşayan Suriyeli çocukların akran eğitimi aracılığıyla uyum problemlerini aza indirmek, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalık kazandırmak ve aynı zamanda iki kültür arasındaki karşılıklı anlayış ve hoşgörünün geliştirilmesi amacıyla Okul Destek Projesinde yer alan çocuklar ile Sosyal Uyum Projesinde yer alan Suriyeli çocuklar bir araya geldi.

 

AYNI EKMEĞİ, AYNI YEMEĞİ BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ

Öğretmenevinde düzenlenen ve Valimiz Yunus Sezer ile Eşi Canan Sezer´in de katıldığı programda konuşan Vali Sezer “ Bugün 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü. Bu vesileyle de ilimizde misafir olan ve komşu ülkelerden gelen kardeşlerimizle gündüz bir araya geldik. Şimdi de çok güzel bir programda yine bir araya gelerek aynı sofranın etrafında toplandık. Aynı ekmeği, aynı yemeği birlikte paylaşıyoruz” dedi. Vali Sezer; Göç İdaresi, Milli Eğitim ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün çok gayretli programlar yaptıklarını ifade ederek, bu programların artarak devam edeceğini söyledi.

 

EKRANLA DEĞİL

AKRANLA BÜYÜSÜN

İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada 'Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk 100 günlük icraatlar içerisinde bulunan ve Bakanlığımızın önemli projelerinden olan Sosyal Uyum Programı, Okul Destek projesi, Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi 81 ilde uygulanmaya başlatılmıştır. Bu doğrultuda İl Müdürlüğümüz bünyesinde  “Sosyal Uyum Programı, Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar ve Okul Destek Projesi” çalışmaları ve faaliyetleri eş zamanlı ve koordinasyon içinde yürütülmektedir”
 
ÇOCUKLAR DÜNYANIN HER YERİNDE MASUM

‘Çocuklar dünyanın her yerinde masum, dünyanın her yerinde geleceği emanet ettiklerimizdir´ diyen Uğurlu, “Okul Destek Projemiz ile desteklediğimiz ailelerin ve çocukların sosyal ve kültürel etkinliklerini artırarak ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturmak, çocukların okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanları sunmak amaçlanmaktadır. Sosyal devlet olmanın gereği de toplumun her kesimini kucaklayan bir anlayışı benimsemektir Çocuklarımızı bu tür projeler ile de olsa sosyal hayatın içinde tutmak ise son derece önemlidir”

YAŞAMA KÜLTÜRÜ OLUŞTURMAKTIR 
“Sosyal Uyum Programındaki amacımız, misafir çocuklarımızın toplumla entegrasyonunu sağlayarak, birlikte yaşama kültürü oluşturmaktır. Yapılan görüşmelerde çocukların Türkçe bilmemeleri nedeniyle akranları ile iletişim kurmada zorluklar yaşadıkları bilgisi edinilmiş, yabancı uyruklu çocuklarımızın okullara kayıtlarının artması ile birlikte Türkçeyi konuşmayı öğrendikleri ve Sosyal Uyumlarının hızla arttığı gözlemlenmiştir. Sosyal Uyum Programı ile okullara giden çocukların sayısının artması, çocukların yaşadığı problemler karşısında sosyal uyumu ve topluma adapte olabilmesi hedeflenmektedir”
 
VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAKTAYIZ 
“Devletimiz imkânlarını geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ulaştırmada ve onları geleceğe hazırlamada var gücümüzle çalışmaktayız. Dünyanın her yerindeki çocukların haklarını da ilimizdeki tüm çocukların haklarını da korumak bizim görevimizdir. Söz konusu projelere emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum' dedi. Programda çocuklarla yakından ilgilenen Vali Sezer, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Haber: Emel Selci