sunacağız”

 

Çalınan Instagram’ı geri alma Çalınan Instagram’ı geri alma

KIRIKKALE VE TURİZM

Turizm planlamasının yapıldığı Kırıkkale´de ‘Kırıkkale Turizm Çalıştayı 2018´ programı düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan program Kırıkkale Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Ali Solunoğlu ‘Kırıkkale ve Turizm´ konulu bir sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından söz alan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale´nin Turizmi hakkında bilgi verdi.

 

KIRIKKALE´DE TURİZM DEĞİŞMEDİ

Turizmin ülke olarak en fazla üzerinde durduğumuz ikinci alan olduğunu söyleyen Vali Sezer, “Ülke olarak güzel bir atılım yaptık. Bu yıl rekora koşuyoruz, bu bizi çok sevindiriyor. Bölge olarak baktığımız zaman turizmde büyük bir artış gözleniyor. Kırıkkale turizmi çok fazla değişmedi. Gelen turist sayısı ve konaklama sayında çok fazla bir artış yok. Turizm konusu Kırıkkale olarak çok gündemimizi meşgul etmemiş”

 

KIRIKKALE´DEN HABERİMİZ YOKTU

Bir ay önce Kırıkkale´de görev yaptığını 7 yıldır ise Ankara´da çalıştığını dile getiren Vali Sezer, “Kırıkkale´nin Turizm potansiyelinde bizim hiçbir haberimiz yoktu. Kırıkkale´den 83 kilometre Kızılırmak´ın geçtiğinden bile haberimiz yoktu. Kırıkkale´de müthiş doğa güzellikler ve tarihi kalıntıların kazı çalışmaların yapıldığından haberim yoktu”

 

TURİZMİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ

Kırıkkale Ankara´nın yanı başında bulunduğunu söyleyen Vali Sezer, “Küçük dokunuşlarla burada turizmin ne kadar ön plana çıkacağı, ne kadar insanın Kırıkkale´yi ziyaret edeceğini ben şimdiden görüyorum. Önümüzdeki yıl bizim 113 bin olan turist sayımız en az 3´e ya da 4´e katlayacak. Çok büyük faaliyetler yapmamıza gerek yok. Doğa güzelliklerimizden kimsenin haberi yok.

 

OBA YAPACAĞIZ

Türkmen Boylarımızın, Türk İslam Medeniyetinin ilk ikamet ettiği yerlerden birisinin Karakeçili olduğunu dile getiren Sezer, “Birçok Türkmen Boyumuz ve aşiretlerimiz var. Yöresel ve geleneksel faaliyetlerini halen sürdürüyorlar. Kızılırmak´ın kenarına bir turizm merkezi kurduğumuz zaman binlerce insan buraya geleceğini düşünüyoruz. Çeşnigir köprüsünün bulunduğu yere oba yapmaya karar verdik. Geleneksel bir köyümüz olsun istedik”

 

YEŞİL VADİ TAMAMLANACAK

“Bizim Yeşil Vadimiz var. Hemen burayı faaliyete geçirelim istiyoruz. Küçük dokunuşlarla Yeşil Vadimizi tamamlayacağız. Geçen hafta ise Celal Bayar parkını gezdim. Muazzam bir yer. Bildiğiniz bizim bir adamız var. İçanadolu´da böyle bir yerin olduğunu zannetmiyorum. 100 dönümlük adamıza hiç dokunulmamış. Bu adayı biz faaliyete geçirelim. İçerisinde her şey var. İnsanın ruhu dinleniyor”

 

CELAL BAYAR PARKI

MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Celal Bayar Parkı´nın Millet Bahçesi olması için gerekli teklifleri yaptıklarını vurgulayan Sezer, “Sağ olsun burada ki kıymetli başkanımız ve milletvekilimiz desteklediler. Karar alındı, planlama çalışmalarına da başlanıldı. Burayı millet bahçesine çevireceğiz. Biz Kızılırmak´ın tamamını bir şekilde değerlendirme imkanı bulacağız. İnanç turizmi de çok önemli. Keskin´de Balışeyh´te çok güzel merkezlerimiz var ve binlerce insanımız geliyor buralara”

 

ÇOK GÜZEL BİR EKİBİMİZ VAR

“Kırıkkale´de bizim en güçlü yanımız şudur. Çok güzel bir ekibimiz var. Belediye Başkanımıza ne dersek geri çevirmiyor. Yeter ki söyleyin diyorlar. STK´lar ile de bir birlik ve bir ruh var. Böyle çalıştaylarla kendimize yol haritası çizeceğiz. Benim gece bile uykum gelmiyor sabaha kadar Kırıkkale için plan yapıyorum. Bizlerde yeni bir ruhla çalışacağız. Bir yerden başlayacağız”

 

MARKA OLACAĞIZ

Son olarak Vali Yunus Sezer, Kırıkkale´nin turizm alanında marka olmasını istediğini söyleyerek, “İnşallah marka değerlerimiz olacak. Önümüzde ki bir yılın sonun da Kırıkkale´de Eskişehir´de ki gibi Nevşehir´de ki gibi marka yerlerimiz olacak. Çok kaliteli hizmetler sunacağız. Alt yapıyı tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

KIRIKKALE TURİZMİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Kırıkkale´nin turizm pazarına etkili bir giriş yapabilmesi için bu alanda kapsamlı bir planlamaya ihtiyaç olduğu söyleyerek, “Yerel turizm planlamasının yanında Kırıkkale´nin komşu illerini de (Nevşehir, Niğde. Kırşehir, Aksaray) kapsayan bölgesel bir planlamada işbirliği yapmak büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda, 2018 yılı Ahiler Kalkınma Ajansı Çalışma Programında kararlaştırılan “Kırıkkale Turizm Çalıştayı”nın Ahiler Kalkınma Ajansı ve Müdürlüğü işbirliğinde yapılıyor”

 

TURİZM STRATEJİK PLANI

Çalıştayın ana amacı hakkında bilgi veren Karakoç, “Kırıkkale turizminin etraflı bir durum analizini yaparak, gelecekte hazırlanabilecek “Turizm Stratejik Planı”na bilimsel çıktılar oluşturmaktır. Çalıştayın hedefi: Kırıkkale´nin turizm alanında güçlü yönleri, zayıf yönleri ile Kırıkkale´nin turizm alanında karşı karşıya olduğu fırsatlar ve tehditleri belirlemektir.

 

7 ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

“Çalıştayda “Turizmde Teşkilatlanma Yönetimi, Turizm Faaliyetlerinin Uygulama Alanlarına Ulaşım ve Erişilebilirlik”, “İnanç ve Kültür Turizminin Geliştirilmesi”. “Gastronomi ve Ekoturizmin Geliştirilmesi”, “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi”, “Spor Turizminin Tabiat Turizm Uygulama Alanları, Tabiata Dayalı Açık Alan Aktiviteleri ile Macera Turizminin Geliştirilmesi”, “Turizm Faaliyetlerinde Markalaşma ve Tanıtım”, “Kongre ve Fuar Turizminin Geliştirilmesi” başlıklı 7 çalışma grubu oluşturulmuştur” dedi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından TURSAD Üyesi Emin Özkaya turizm hakkında açıklamalarda bulundu. Haber: Kenan KUZUCU