Yahşihan Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapılan kilit parke ve yol çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı. İlçede bulunan tüm mahalledeki çalışmalar şimdide ilçe'de yer alan Yeni Sanayi sitesinde başadı.Sanayi sitesi içerisinde yer alan ve vatandaşların büyük akınına uğrayan türbe'deki çalışmalarda bitme aşamasına geldi. Türbenin çevre düzenlemesi yapılırken türe içinde bulunna şadırvanlar, tuvaletler ve oturma grupları tamamen yenilendi. Daha modern bir hale gelen türbenin giriş kapısıda değiştirilidi.

Türbemiz yeni yüzüne kavuşuyor

Ülkede bir çok cami, türbe gibi ziyaret yerlerinin restore edilirken Yahşihan'da bulunan Dede Türbesinin tekrar ziyaret edilebilir hale getirilmesi halkımızın beğenisini kazandı.Konu hakkında açıklama yapan Başkan Ahmet Sungur ' Biz geçmişimize sahip çıkmak zorundayız. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. İlçemizin önemli ziyaret yerlerinden olan Dede (Türbe)bakım onarıma alındı. Yeni Sanayi sitesi içerisinde kalan, ilgisizlik ve bakımsızlıktan viraneye dönmüştü. Bu yapılan çalışmamız ile türbemiz yeni bir yüze kavuşuyor. Proje kapsamında türbenin görünümü tamamen değişecek. Ziyaretgahın yanında tuvalet, şadırvan ve mescit yapıldı.bunun yanı sıra türbe içerisinde kilit parke çalışması kısa sürede tamamlanacak' dedi.

Yeni Sanayi'de çalışma devam edecek

Türkiye’deki iller dünyada ne ile tanınıyor? Türkiye’deki iller dünyada ne ile tanınıyor?

Başkan Sungur ilçe içerisinde yer alan yeni sanayi sitesi içinde çalışma başlattıkların belirterek ' kilit parke çalışmamımz bu bölgedede başladı. Hava şartları elverdiği sürece çalışmamız sürecek. Kısa bir zaman içerisinde bu bölgedeki yolların, kaldırımların ve kilit parke çalışmasını bitirmeyi planlıyoruz' ifadesini kullandı.