Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada güvenlik, sağlık ve yerel hizmetler başta olmak üzere vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm önlemlerin alındığı ifade edildi. Bu kapsamda bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunacağı cadde ve sokaklar, şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazaryerleri, eğlence ve dinlence yerleri, piknik alanları, terminal ve diğer yerlerde; herhangi bir mağduriyet yaşamaması için güvenlik birimleri ve zabıta ekiplerince gerekli önlemler ve tedbirler önceden alınacak.

ASAYİŞ VE TRAFİK ÖNLEMLERİ KOORDİNELİ ŞEKİLDE UYGULANACAK

Bayram süresince her türlü emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde alınacak, özellikle trafik yoğunluğunun yaşanacağı arife ve bayram günlerinde tedbirler uygulanacak. Vatandaşların ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için umum açık yerlerde (pastane, lokanta, fırın, vs.) gerekli gıda kontrolleri ve denetimler yapılarak ilave tedbirler alınacak.

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

ACİL SAĞLIK EKİPLERİ HAZIR BULUNACAK

Sağlık hizmetleri ile ilgili konularda sağlık kurumlarında nöbetçi sağlık personelinin görevi başında bulunması, 112 Acil Servisi ve ambulansların her an müdahaleye hazır olması ve nöbetçi eczanelerin açık tutulması hususları tekrar gözden geçirilecek. Ayrıca halk sağlığı ve güvenliği açısından önem arz eden ilave tedbirler alınacak.

ARIZALARA KARŞI EKİPLER OLUŞTURULACAK

Elektrik, su, doğalgaz ve telefon kesintileri ve arızlarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacak ve ilave tedbirler alınacak. İlgili kurumlar yukarıda belirtilen tedbirleri kentteki meslek kuruluşları ve odalarla da irtibat kurarak işbirliği halinde uygulayacaklar ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecek.