Tüketici şikayeti
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Başkanı Mustafa Göktaş, 2013 yılında tüketicilerin en fazla akaryakıt pahalılığı, cep telefonundan alınan iletişim vergisi ile elektrikten alınan kayıp kaçak bedelinden yakındığını söyledi. 2013 yılındaki tüketici şikayetlerini değerlendiren Göktaş, 81 ve ilçelerden gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirterek, yol boyunca kendilerine 43 bin 111 şikayet geldiğini, bunların 16 bin 876`sının ülkede tüketilen akaryakıtın pahalılığı ile akaryakıta uygulanan vergi oranlarının yüksekliğinden şikayet edenlerden oluştuğunu söyledi.

Cep telefonları
Cep telefonlarından alınan iletişim vergisi ve diğer vergilerin adaletsizliği ile bunun giderilmesi için başvuru sayısının 10 bin 102 olduğunu söyleyen Göktaş, 'Elektrikten alınan kayıp ve kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli gibi kalemlere itiraz da büyük. 6 bin 325 başvuru geldi. Banka kredi kartı aidatına itiraz, şikayet ve iade talebi için 4 bin 213 müracaat geldi. Meslek erbapları da oda aidatı vermek istemedikleri için derneğimize şikayet iletti' dedi. GÖKTAŞ, 10 yıl önce tüketicilerin ancak yüzde 3`ünün şikayette bulunduğunu, çalışmalar sonucunda bunun yüzde 70`lere ulaştığını söyledi.

Dershane şikayetleri
Hükümetin kapatma kararı aldığı dershaneler, tüketici derneklerine yapılan şikayetlerde de üst sıralarda yer aldı. ÇETKODER Başkanı Mustafa Göktaş, 2013 yılında tüketicilerin yurt genelinde yaptığı şikayetler arasında dershanelerin de yer aldığını ifade etti. Göktaş, dershaneler konusunda Türkiye`nin her ilinden şikayetler ulaştığını, sadece ÇETKODER`e 2 bin 321 şikayetin geldiğini belirterek, 'Veliler dershane-okul-özel hoca üçgeninden şikayetçi. Bu eğitim sistemine son verilmesini istiyor.