Kırıkkale TÜGVA Temsilciliği hafta sonunda İstanbul´da Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirilen 3. olağan genel kuruluna katıldılar. Bir otobüs ile katılımın gerçekleştirildiği olağan kongrede Kırıkkale Temsilciliğinin açtığı afiş kongreye gelen katılımcıların dikkatini çekti. Ulusal televizyonlar tarafından canlı verilen kongreye ilgi oldukça fazlaydı.

 

ERDOĞAN GENÇLERE SESLENDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi´nde düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Olağan Genel Kurulunda konuştu. Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye´nin 2053 ve 2071 vizyonlarını oluşturma ve hayata geçirme vazifesini huzuru kalple sizlere (gençlere) emanet ediyorum. Konuşmasında gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Erdoğan, 'Sizlere herkese karşı muhabbetinizi en az hayalleriniz, kariyer hedefleriniz kadar geniş tutmanızı tavsiye ediyorum.

 

GENÇLERE EMANET EDİYORUM

Başkan Erdoğan “TÜGVA´dan Asım´ın Nesli kıratında nesiller yetiştirmesini bekliyoruz. Bu çatı altındaki her genç mukaddes değerlerin, milli hedeflerin takipçisi olmalıdır. Türkiye´nin 2053 ve 2071 vizyonlarını oluşturma, hayata geçirme vazifesini sizlere emanet ediyorum. Bize doğruluktan şaşmamayı, ibadetten geri durmamayı tavsiye eden ecdadımıza kulak verin. Cumhuriyetimizi nice badirelerden kurtararak bugünkü seviyesine getirdik” dedi.

 

Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği

EMANET GÖREVİ DEVİR ETTİ

Kurucu Genel Başkanlık görevini Tügva Teşkilat Başkanı Enes Eminoğlu´na devreden İsmail Emanet kongrede zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Enes Eminoğlu´dan boşalan Teşkilat koordinatörlüğü görevine ise İbrahim Beşinci getirildi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Emanet Tügva´nın kısa zamanda güzel işlere imza attığını kaydetti. Kongreye yurdun dört bir yanından binlerce genç katıldı. Kongre ye Kırıkkale´den de bir otobüs Tügva gönüllüsü genç katıldı.

 

TÜGVA İÇİN HAYIRLI OLUR

İstanbul da gerçekleştirilen program öncesi kısa bir bilgi veren Kırıkkale Temsilcisi Çağrı Parlak, “Bugün gençliğimiz için özel ve güzel bir gün, yaklaşık 4 yıldan bu yana Genel Başkanlık görevini yürüten bir ağabeyimiz Sayın İsmail Emanet bugün yapılan kongre ile görevini teşkilat başkanımız Enes Eminoğlu´na devretti, biraz buruk biraz duygusalız aslında, yeni dönemde genel başkanımız olan Enes Eminoğlu´na ve yeni yönetimdeki başkanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi. Haber: Ahmet Özhan