<<<ÖZEL HABER>>> 

BİN ARABAYA ANKARA´YA GİDECEĞİZ

Olay, 5 Ekim Pazartesi günü Kırıkkale´de meydana geldi. Alınan bilgilere göre Kırıkkale´de bir kişi 71 T 0498 plakalı ticari taksi sürücüsü Emin Göçer´i tüfekle tehdit edip rehin aldı. Taksiye binen kişi daha sonra tehditlerine devam ederek, sürücüden Ankara´ya gitmesini istedi. Tehditlere rağmen müşterisi N.A´yı ikna etmeye çalışan taksi sürücüsü Emin Göçer´in ikna çabaları yetersiz olunca Ankara´ya gitmek zorunda kaldı.

 

OMZUNDAN VURULDU

Ensesine tüfek dayanan taksi sürücüsü Emin Göçer, daha sonra Kırıkkale´den Ankara istikametine gitti. Ankara ili Mamak İlçesi girişinde mevcut yol kontrol noktasına geldiğinde Polis ekipleri sürücü Göçer´i kontrol noktasına yönlendirdi. Polise tehlikede olduğunu belirtmek için selektör yapan Göçer, kontrol noktasına girdi. Aracı rehin alan N.A ise durmamasını ve devam etmesini söyledi. Polisin dur ikazına rağmen durmayan araç sürücüsü Göçer, açılan ateş sonucu omzundan yaralandı.

 

İLK SIRADA BEN VARDIM

Şahıs ve kendisini vuran Polis memurundan şikayetçi olan taksi sürücüsü Göçer olay hakkında adliyeye verdiği ifadesinde şu ifadelere yer verdi; “Kırıkkale ili merkezinde faaliyet gösteren Şehitler Taksi isimli taksi durağında taksici esnafı olarak görev yapmaktayım. Olaya konu 71 T 0498 plakalı araç şahsıma ait ve adıma tescillidir. Ben olay günü saat 19.00 sıralarında müşteri sırası beklemekteydim. Zaten o sırada birinci sırada idim”

 

ANKARA´YA GİDECEĞİZ

“Yaklaşık 15 yıl öncesinden tanıdığım ve yine yaklaşık 10 yıldır hiç görmediği ismini sonradan N.A olarak öğrendiği şahsın elinde açık kılıfsız ve kullanılmaya elverişli bir av tüfeği ile taksi durağına geldi. Ben o sırada aracımın camını siliyordum. Bana hitaben “Ankara´ya gideceğiz” dedi. Ben bu sesi duyunca başımı sesin geldiği yöne çevirdim. Başımı çevirdiğim de N.A şahsın elindeki tüfek ile şahsıma yönelik nişan alır vaziyette bulunduğunu gördüm”

 

Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

HES KODU SORDUM

TÜFEĞİNİ GÖSTERDİ

“Şahsın yine şahsıma hitaben ‘Bin arabaya Ankara´ya gideceğiz´ dedi. Bende kendisine yönelik olarak senin HES Kodun var mı? diye sordum. Benim HES Kodum bu diyerek bana tüfeğini gösterdi.  Ben bunun üzerine mecburen araca bindim. Ben araca binince bu şahısta aracın arka yolcu bölgesine bindi. Ben şahsı yaklaşık 15 yıl öncesinden çevreden tanıdığım için kendisine hitaben ‘seni eve bırakayım´ diyerek aklında olması muhtemel fikirden vazgeçirmeye çalıştım”

 

“SÜR ANKARA´YA” DEDİ

Bu sözleri sarf ederken elindeki tüfeğin namlusunu enseme temas ettirdi. Akabinde bana ‘Sür Ankara´ diyerek telkinde bulundu. Ben de bu tehdit karşısında aracımla hareket ettim. Ben elinde tüfek olan bu şahısla birlikte şehir dışına çıkmamak için süre kazanmaya yönelik olarak aracımı Yenimahalle TOKİ Blokları yolundan Kayseri-Ankara istikametinde seyrimi devam ettim. Sonra mecburen Ankara yoluna çıktım”

 

POLİS NOKTALARINDA DURMAMAMI İSTEDİ

 “Ben Ankara ili Kayaş Mahallesine gelene kadar bu şahsı yapması muhtemel hareketlerden vazgeçirmeye yönelik ikna çalışması yaptım. Ancak bu şahıs bu süre zarfında ikna çalışmalarıma hep tüfeği ile beni dürtmek suretiyle tehditkar geri dönüşlerde bulundu. Bana Polis çevirmelerinde kesinlikle durmamamı durmam halinde sana sıkarım diyerek tehditlerde bulundu. Ankara ili Mamak ilçesi girişinde mevcut yol kontrol noktasına geldiğimiz de polis ekipleri beni kontrol noktasına yönlendirdiler”

 

HIZIMI DÜŞÜRDÜM

“Polis memuruna tehlikeli bir durum içerisinde olduğumu selektör ve dörtlü yakarak anlattım. Ancak benim bu işaretlerime rağmen beni kontrol noktasına yönlendirdiler. Bunun üzerine bu şahıs durmamam konusunda tehditlere devam etti. Ben hızımı düşürmek için vitesi birinci kademeye kadar getirdim. Fakat hızlanmamı istedi. Ben bunun üzerine hafif hızımı artırmak zorunda kaldım. Bunun üzerinde yol kontrol noktasında bulunan polis memurları durmam için yan taraftan el işareti yaptılar”

 

SOL KOLUMDAN VURULDUM

Polis memurlarının bu hareketleri sonrası N.A araç içerisinden polis memurlarına tüfeği doğrulttu. Bunun üzerine polis memurları şahsın silahı var diyerek bağırdı ve geriye doğru çekildiler. Benim aracımın hareketi yaklaşık 30 metre kadar devam ettikten sonra birden polis memurları tarafından ateşlenen tabancaların sesini duydum. Akabinden sol kol arka omuz bölgemde acı hissettim. Bu şekilde aracımın hareketi biraz daha devam etti”

 

ZIRHLI ARAÇ ÖNÜMÜZÜ KESTİ

“Polis ekiplerine ait zırhlı araç önümüzü kesti. Ben o anda fren yaptım. Benim durmam sonrası bu şahıs beni yine hareket etmem konusunda tehditlerde bulundu. Ancak ben kendisine aracın lastiklerinin patladığını, ağır şekilde yaralandığımı söyledim. Bu şekilde devam etmemin mümkün olmadığını da söyledim. Şahıs bunun üzerine yine araç içerisindeyken tüfeğin namlusunu polislere hedef alacak şekilde doğrulttu”

 

ŞİKAYETÇİYİM

 “Ben şahsın bu hareketi sırasında dikkatinin dağıldığını düşünerek aracımın kapısını açtım ve kendimi zemine bıraktım. Ben daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildim. Burada yapılan tedavimin ardından bir gün sonra taburcu edildim. Benim bu olaya ilişkin olarak hayati tehlikem mevcut değildir. Ben beni tüfek ile tehdit eden ve zorla alıkoyan N.A ile beni yaralayan ve aracıma zarar veren polislerden şikayetçiyim” dedi. Haber Merkezi