Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı

BAYRAM BİTTİ, ZAMLAR GELMEYE BAŞLADI

Bilindiği gibi sigaraya zam daha önce yılın ilk başında yapılmış ve Ocak ayından itibaren sigaralar zamlı fiyatla satılmaya başlanmıştı. Yeni zamlarla birlikte bir yıl içerisinde tiryakiler ikinci şoku yaşarken önümüzdeki günlerde de sigaraya zam yapılıp yapılmayacağı endişesini taşımaya başladılar.
Ramazan Bayramı tatilinin ardından sigara 1 TL zamlı olarak satılmaya başlandı. Daha önceden 10 TL´ye satılan sigaraların yeni fiyatları 11 TL, 8 TL´ye satılan sigaralar 9 TL´ye, 9 TL´ye satılan sigaralar ise 10 TL´ye çıktı.

 

SİGARAYA 1 LİRA ZAM
Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurttan, ile yaptığımız röportajda sigara zammı hakkında şu sözleri dile getirdi: “11 Temmuz´dan itibaren sigaraya paket başına 1 lira zam geldi. Bu zam yüzünden sigara tiryakilerinin keyfi kaçtı. Bu sene yaşadıkları ikinci zamdan ötürü ne kadar tepki gösterseler de sigara içenler sigara almaya devam etti. Tabi zamlar nedeniyle vatandaş ister istemez kaçak sigaraya yöneliyor. Sigara içmekten vazgeçemeyenler sigara almaya devam edecekler. Bundan sonra zam olur mu onu şu anda kestiremem ama yapılan bu zamlar vatandaşa yük oluşturacaktır. Sigara almaya gelenler zam haberini tepkiyle karşıladı” dedi.