Temlik transfere engel
Kırıkkalespor Başkanı Metin Karakuş transfer yapmak istediklerin ancak geçtiğimiz dönemlerde Kırıkkalespor'da başkanlık yapan yöneticilik yapan kişilerin hayali ticaretleri nedeniyle ekonomik sıkıntıyı bir türlü aşamadıklarını söyledi. Karakuş özellikle eski başkanlardan Hakan Aykul'un bir firma üzerinden futbolculara ev almış gibi gösterdiğini belirterek ' Hakan Aykul'un kulübe kendine borçlu göstermiş. Burada takımın geleceği ile söz konusu. Transfer yapmak istiyoruz. Ancak temlik nedeniyle transfer yapamıyoruz. Aykul gelsin temlikleri kaldırsın, yönetimde bulunan kişiler zor durumda kalmasın' diyerek çağrıda bulundu.
Gelin teşekkür edelim
Kulübün bu konuda önünün açılacağını ve takımın kimseye bir kuruş borcu olmadığını defalarca dile getirdiğini belirten Karakuş, yönetim olarak bu tür hayali alacak ve kulüp adına yapılan hayali evlerin üstüne gideceklerini ifade etti. Karakuş 'Olmayan evlerden dolayı alacağı olduğunu söyleyen müteahhitler var. Ben şimdi onlara çağrı yapıyorum. Gerçekten Kırıkkalespor'u seviyorsanız, 'Artık Kırıkkalespor'dan ve Kırıkkale halkından alacağımız kalmamıştır' deyin. Gelin basın huzurunda da sizlere teşekkür edelim. Yok, kulübün borcu var diyorsanız ve kulübü kapanmasını itiyorsanız; kusura bakmayın bu kulüp kapanmayacak. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Bunun da formülleri var.' dedi.
Borcumuz kalmayacak
Kulüp Başkanı Metin Karakuş ' Şu an Hakan Aykul'un Kırıkkalespor'dan eski para ile 4 trilyona yakın alacağı var. Bu borç silinirse hiç bir borcumuz kalmayacak. Profesyonel lige çıktığımızda transfer yasağı engeli kalkmış olacak' şeklinde konuştu.

Yasal yola başvurmayalım
Temliklerle ilgili yasal sürece girmek istemediklerin belirten başkan Karakuş ' Hepimiz bu şehrin çocuğuyuz. İyi niyet çerçevesi içerisinde görüşüp anlaşalım ve çözüme kavuşturalım. Bu Kırıkkalespor ne onların takımı ne de bizim takımımız. Bu takım tüm Kırıkkale'ni takımı. Binlerce taraftarı olan bir takımın düştüğü durum içler acısı. Gelin el ele verelim. Kırıkkalespor'u düzlüğe çıkartalım' dedi.
Şampiyon yapmazsam bu şehri terk ederim
Kırıkkalespor Başkanı Metin Karakuş temliklerin kaldırılması durumunda kimseye borçlarının kalmayacağını ve takımın önünün açılacağını ifade etti. Karakuş ' İnşallah Aykullar alacağından feragat eder. Temlikleri kaldırırsa bende söz veriyorum yeni sezonda bu takımı Şampiyon yapacağım. Eğer bu işi beceremezsem bu şehri terk ederim' şeklinde iddialı konuştu.
Hocamızla yola devam edeceğiz
Kulüp Başkanı Karakuş son haftalarda alınan başarısız sonuçlardan sonra spor kamuoyunda oluşturulmak istenen teknik kadro değişikliğine konusunda da sert çıktı. Karakuş 'Hocamızla bir problemimiz yok. Son üç maçı kayıp etmiş olabiliriz. Hocamızla bu yola çıktık sonuna kadar da devam edeceğiz. Bizim yönetim anlayışımız bu, yola çıktığım her kim olursa olsun onunla yolun sonuna kadar devam ederiz. Şayet hocamız kendisi gitmek isterse ona da dur demeyiz' dedi.