Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5 sınıf öğrencilerine diş sağlığı eğitimi vermek üzere Kırıkkale'ye geldiler. Çullu ve Ahılı İlköğretim okulundaki çocuklara Ağız ve Diş Sağlığını geliştirmesi ve diş fırçalama eğitimi verildi. Yaklaşık 15 doktor adayını katıldığı programda çocuklar ve aday doktorlara sıcak davranmaları gözlerden kaçmadı.

Dekan Gür geldi
Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sosyal Sorumluluk projesi çerçevesinde Çullu İlköğretim Okulunda Ağız ve Diş Sağlığı eğitimi toplantı salonunda yapıldı. Eğitime Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof Dr Gürkan Gür, Kırıkkaleli doktor Osman Ulaşlı 15 doktor adayı öğrenci,Okul Müdürü Ahmet Türker, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Doktor Ulaşlı bilgi verdi
Kırıkkaleli doktor Osman Ulaşlı çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi konusunda kısa bilgiler verdi. Ulaşlı çocuklardan gelen birbirinden ilginç sorulara da cevap verdi. Eğitimde Ulaşlı çocuklara 'Sizin gibi çocukların dişleri çok hassas olur. Bu yüzden süt dişi isimi verilir. Dişler aynı insanlar gibi en çok yıkanmaktan hoşlanır. Bu yüzden dişlerinizi günde üç defa fırça ile güzelce fırçalamalısınız. Siz dişlerinize ne kadar iyi bakarsanız dişlerinizde size o kadar iyi bakar. Unutmayın Temiz dişler hep güler' şeklinde konuştu. Ulaşlı çocuklara kendi yaşlarında dişlerini çıkacak ve düşeceğini hatta kırılacağını bunun için üzülmemeleri gerektiğini kırılan düşen dişleri bir bardak süt içerisine koymalarını süt bulamazsalar dil altına koyarak doktora götürmelerini söyledi.

Kontroller yapıldı
Hediyeler dağıtıldı
Kısa eğitimin ardından Ankara Üniversitesi Diş Fakültesinden gelen 15 doktor adayı tarafından sınıflarda öğrencilerin diş kontrolleri yapıldı. Kontroller sırasında dişlerinde problem olan öğrencilerin velilerine kısa notlar yazıldı. Öğretmenlere de konu hakkında bilgi verildi. Diş sağlığı iyi olan ve dişlerinde problem bulunmayan öğrenciler içinde velilere teşekkür yazısı yazıldı. Ayrıca öğrencilere günün anısına birer diş fırçası ve diş macunu hediyesi verildi. İlk hediyeyi Ankara Diş Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Gür tarafından verildi.