Gazi İlköğretim Okulu okul bahçesinde ilköğretim haftası nedeniyle tören düzenlendi. Törene protokol üyeleri ve okul yönetimi katıldı. Kırıkkale'de Okulların iyi bir noktada olduğunu ifade eden Vali Ali Kolat, 'Bazı okullarımızda sınıflar 40-45 kişi bizim sınıflar 20 kişi okular için her türlü çalışma yapıldı. Eğitim için hazırlandı. Bunun dışında çok güzel eğitim için elimizden geleni yapıyoruz. Hükümetimiz eğitim konusunda büyük hassasiyeti vardır. Okullarımızda teknoloji ile tanışıyor. Bir çok ülkede olmayın imkan bizim ülkemizde var' diye konuştu Vali Kolat, 'Bunların karşılığını biz başarı ile vereceğiz. Okulu bilgi öğrenmek emeğini aklını vermeli teknolojinin esiri olmayacağız. Bilgisayar kullanacağız ama esiri olmayacağız. Onları biz yönlendireceğiz. Bunun için duyarlı olmamız lazım. Teknolojinin eseri ile çocuklar yalnızlaşıyor, hemen her okulumuzun çalışması olsun folklor çalışması olsun istiyorum. Herkes elinden gelen çabayı göstermeli' dedi.

Sorgulamanın yolu bilgiden geçer

Öğrencilerin heyecanını kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 'Bir işe başlarken heyecanı olmak gerekli. Sizde bugün hepinizde aynı heyecan var. Büyüklerimizin söyledikleri hikaye gelir ama bugünkü nimetler büyük nimetler okullarımızda şuanda kitaplarımız hazır. Bunları 5-10 yıl önce hayal ediyorduk ama bugün bunlara sahibiz. Bizim isteğimiz sizlerin iyi yetişmesi ne kadar donanımlı olursanız o kadar faydalı olursunuz, kendinize güvenin ve çok çalışın her şeyi sorgulayın. Sorgulamanın yolu bilgiden geçer' diye konuştu. Başkan Saygılı yaptığı konuşmada, 'Her türlü kitabı okuyun. Okudukça bilginiz artacak ve kendinize güveneceksiniz. Bizler fert olarak millet olarak sizlere evlatlarımızı emanet ediyoruz. Hiç Şüphe yok ki insanlar emaneti güvendiklerine teslim eder. Bizde öğretmenlerimize güveniyoruz. Emeğinizi esirgemiyorsunuz. Şuan öğrenci olanlar bir gün bizlerin yerini alacak. Onlar ne kadar iyi yetişense işlerini de o kadar iyi yaparlar' şeklinde konuştu

Büyük sevinç ve mutluluk duymaktayız

Düzenlenen törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, '2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bugün başlamış bulunmaktadır. 256 Okulumuzda 52 bin öğrencimizi karşılamaktan, onlarla buluşmaktan 3 bin 500 Öğretmen ve Eğitim camiası olarak büyük sevinç ve mutluluk duymaktayız. Uzun bir yaz tatilinin ardından bugün okullarımızı dolduran sevgili öğrencilerimize 'Hoş Geldiniz' diyor gözlerinden öpüyor, mutlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Ayrıca değerli öğretmen arkadaşlarımızın ve pek kıymetli velilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutlar, sağlıklı huzurlu bir eğitim yılını geçirmelerini temenni ederim' dedi.

İlköğretim haftası düzenlendi

Okul çocuk ve gençlerimizin çok yönlü yetişmeleri açısından uygun imkanları sağlayan, genç beyinlere bilgiyi, insanlığa ve doğaya saygıyı, ülkesini ve milletini sevmeyi, onuru ve bağımsızlığı öğreten bir kurum olduğunu belirten Okul Müdürü Mustafa Yıldız, 'İlköğretim insan hayatının en önemli aşamasıdır. Bu aşamada çocuklarımız öncelikle Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan insan haklarına ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar olarak yetiştirilmektir' diye konuştu.

Kırıkkaleli öğrenciler bağımlılığın zararlarını anlatmak için yarıştı Kırıkkaleli öğrenciler bağımlılığın zararlarını anlatmak için yarıştı

Sınıfları gezdiler

Protokol konuşmalarını ardından Vali Ali Kolat Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Milli Eğitim Müdürü İsmail Çalışkan, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut ve protokol üyeleri okuldaki sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.