49 BİN 584 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR 

Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, 2017 yılı Eylül ayı ortalarında başlayan eğitim-öğretim yılının ilk yarısının 19 Ocak itibariyle tamamlandığını, 5 Şubat 2018 tarihi itibariyle de ikinci dönemin başlayacağını ifade etti. İlimizin eğitim ve öğretim durumu hakkında istatistiki bilgilerde sunan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ilimizde resmi ve özel okul olmak üzere toplam 265 okulda ve 2 bin 946 derslikte eğitim verildiğini, bu okullarda  49 bin 584 öğrencinin eğitim aldığını ve 3 bin 869 öğretmenin görev yaptığını sözlerine ekledi. Valilik Koferans Salonunda Vali Haktankaçmaz başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı J.Alb. İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ile merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

 

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

OKULLARIN GÜVENLİĞİ

Sunumun ardından bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz ise “Birinci dönem başlamadan önce yine bu kapsamda okul aile birliği başkanlarımızın, okul müdürlerimizin, daire müdürlerimizin ve muhtarlarımızın katılımıyla bu çerçevede bir toplantı yapmıştık. O toplantıda da bu yıl yapacağımız faaliyetler neler onları konuşmuştuk Tekli Eğitime geçişte yaşanabilecek sıkıntıların, sorun yaşanmadan birinci dönemde atlatıldı. Bütün okullarımızda tekli eğitime geçtik ve çok sıkıntılı olacak bir konuyu çok büyük sorun yaşanmadan birinci dönemi atlattık. Dolayısıyla kış şartlarında hava aydınlanmadan çocuklarımızın yollara dökülmesi gibi bir sıkıntıyı da en başından önlemiş olduk. Bu çerçevedeki katkılarından dolayı milli eğitim teşkilatındaki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Özellikle okulların yakın çevrelerinde okulla ilişiği olmayan kişilerin güvenlik kuvvetleri tarafından okul çevresinden uzaklaştırılması ile ilgili bir genelge yayımladıklarını hatırlatan Vali Haktankaçmaz, bu genelgeye aykırı hareket edenlere idari yaptırım uygulanması ile ilgili bir kararı da yürürlüğe koyduklarını belirtti.

 

 GÜVENLİ OKUL GTVENLİ EĞİTİM

Birinci dönem başlamadan ele alınan konuların tamamı ile ilgili çalışmaların yapıldığını ve ikinci dönem boyunca da bu faaliyetlerin devam ettirileceğine işaret eden Vali Haktankaçmaz, “ Güvenli okul, güvenli eğitim denilince bunun içerisine pek çok konu giriyor. Madde bağımlılığı, uyuşturucu ile mücadele önemli bir başlık ama bunun içerisinde servis araçlarının güvenliği, okulların yakınındaki veya şehrin farklı yerlerindeki internet kafelere özellikle çocuklarımızın ders saatlerinde gitmemesi, oralarda yapılan denetimler, temizlik ve hijyenle ilgili konular, okul önlerinde ve okul civarında trafiğin düzenli akışı, çevre düzenlemesi gibi çalışmaların hepsi bunların içerisinde bir bütün.” dedi. Okullarda alınan güvenlik konularına da değinen Vali Haktankaçmaz, başta riskli okullar olmak üzere İŞKUR vasıtasıyla özel güvenlik istihdamına gidildiğini, bu uygulamanın başarılı olması halinde önümüzdeki yıl kapsamın biraz daha genişletilerek devam edileceğini, okullardaki kamera sistemlerinin kent güvenlik sistemine entegre edilmesi çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Eğitimin üç saç ayağı olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz, “Bu ayağın birisi okul-öğretmen ise bunun diğer ayağında aile ,üçüncü ayağında ise çocuk var. Biz bu üç ayağı da çok sağlam tutmamız lazım” dedi. Vali Haktankaçmaz, konuşmasının ardından toplantıya katılanlara söz hakkı vererek görüş ve önerilerini dinledi.

HABER MERKEZİ