Gürer, kitlerde taşeronun devam ettiğini, kamudaki şoförlerin taşeron olarak kaldığını, arabaya kadro verildiğini ancak şoföre kadro verilmediğini, Sağlık Bakanlığında, MEB´de de kadro beklentisi olan işçilerin kadroya alınmadığını ifada etti.

 

TAŞERON UYGULAMASI YENİ MAĞDURİYETLER YARATTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kanun hükmündeki kararname ile düzenlenen taşeron uygulamasının tüm partilerin değerlendirmesiyle kanun tasarısı olarak meclise gelmesi ve kanunlaşmasının gerektiğini ancak siyasi partiler, sendikalar ve taşeron platformlarının düşünceleri alınmadan KHK ile düzenleme yapıldığını ifade etti. Gürer, 4 Aralık tarihinden önce Kasım ayında alt yüklenicide çalışıp da ihalesi sona eren işçilerin yenilenmeyen ihaleler nedeniyle oluşan mağduriyetinin yanı sıra 4 Aralıktan sonra alt yüklenicinin ihale ile işe aldığı kurumlarda işe başlayanların da düzenlemeden yararlanamayarak işsiz kaldığını belirtti.

 

BÜYÜK HAKSIZLIK

Emeklilerin yanı sıra güvenlik soruşturması ve arşiv taraması gerekçesi ile yüzlerce işçinin işsizliğe zorlandığını ifade eden Gürer,  “Arşiv taraması ve güvenlik soruşturması iddialarına dayanarak kişiler hakkında işlem yapılması büyük haksızlık. Eğer bir kişinin hakkında iddia varsa onu araştırmak devletin başlıca görevidir. 15 - 20 yıl öncesine dayanan gerçekliği saptanamamış iddialar gerekçesi ile kimsenin işsiz kalmaması gerekmektedir. Haklarında hiçbir işlem yapılmadığı halde işsiz bırakılmaları onları âdeta suç işlemeye sevk etmektedir. Bu nedenle taşeron sorunlar üreten, işsizlik yaratan, hakkaniyetsizlikleri kapsayan bir duruma gelmiştir. Olması gereken, Kamuda Kitlerde ve özel kuruluşlarda çalışan tüm emekçilerin âmâsız lakinsiz doğrudan kadroya alınması ve taşeron uygulamasının tümden sonlandırılmasıdır.

Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!” Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!”

 

TAŞERON MODERN KÖLELİKTİR

Belediye kadrolarına geçmeyi bekleyen binlerce işçiden belediyenin kadrosuna geçme hayali kuranların hayali suya düşürüldü. Bu bağlamda kadro bekleyen belediye çalışanları da hayal kırıklığı yaşadı. Taşeron modern köleliktir,  örgütsüz çalıştırmaya zorlamaktır, sömürüdür. Emekçilerin sömürülmesidir. Bu çağda bu düşüncenin varlığı dahi sorgulanmalıdır. Çalıştığı işin emsali olan kadroya tüm işçiler alınmalı ve eşit işe eşit ücret verilmelidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında taşeron uygulamasına son verileceğini açıklamıştır. Hükümetin taşeron uygulamasında yarattığı mağduriyeti artık sona erdirmesi gerekmektedir” dedi.