İL MÜDÜRÜ YILMAZ “ÇİFTÇİMİZİN KAZANCINI ARTTIRMAK İÇİN BİZ HER YERDEYİZ” DEDİ

 

TARIM HER YERDE

 

Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, kırsal kalkınmanın sağlanması, çitçi gelir düzeyinin arttırılması, modern üretim teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve geliştirilebilir alanların belirlenmesi ile etkili projelendirme çalışmaları amaçlarıyla yürütülen köy toplantılarına 2020 yılında da devam ediliyor.

 

İLK TOPLANTI HACILAR´DA DÜZENLENDİ

İlimiz tarımsal potansiyelinin doğru analizi ve en etkin şekilde değerlendirilebilmesi için sürekli iletişim içerisinde olmak ana fikri etrafında şekillendirilen köy toplantıları devam ediyor. 2020 yılının ilk toplantısı Hacılar Beldesi´nde gerçekleştirildi. Toplantı, çiftçi katılımını kolaylaştırmak için mesai saatleri sonrasında, Hacılar Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapıldı. İl Müdürü Sırrı Yılmaz ile şube müdürleri ve teknik personellerin hazır bulunduğu toplantıya Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu ve Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk´de katıldı.

 

ÇİFTÇİ İLE BİREBİR İLETİŞİM

Toplantıda çiftçilere seslenen İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Bu toplantılar ile amacımız sizlerle en etkili iletişimi sağlamak ve bu sayede ilimiz tarımını elbirliği ile geliştirmek. Her zaman vurguladığımız gibi tarım çok yönlü bir iştir ve bu sektörün her noktasındaki çiftçi, üretici, üretici örgütü, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumları birer paydaştır. Bizim yapmış olduğumuz sorun analizleri ve çözüm adına planlamış olduğumuz projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Müdürlüğümüzün yürüttüğü hizmetleri ve sizlerin beklentilerini değerlendireceğiz. İlimizin potansiyelinin farkındayız, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek, çiftçimizin, üreticimizin kazancını arttırmak için çalışıyoruz ve bu amaçla bugün buradayız” şeklinde konuştu.

 

HALK SAĞLIĞI KORUNMALI

Konuşmasında toplantıların geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda devam edeceğini de vurgulayan Müdür Yılmaz, bu çalışma şekli ile sürekli diyalog halinde olarak geçtiğimiz yıllarda elde edilen başarının katlanarak arttırılacağına olan inancını da dile getirdi. Toplantıda ayrıca, tarladan sofraya kadar gıda güvenliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunması gibi görevlerinin olduğunu hatırlatan Yılmaz, bütün bu üretim zincirinde beraber ve diyalog içerisinde olmamız gerektiğini belirtti. Toplantıya çiftçilerden gelen soruların yanıtlanması ve İl Müdürlüğü faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirme ile devam edildi. Haber: Ayşe Soysal

 

 

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor