NOHUT ELDE KALDI

CHP Merkez İlçe Başkanı Kızık, teşekkür ziyaretleri kapsamında Kırıkkale´nin tüm köylerine gezi düzenlediklerini söyledi. Her köyde çiftçinin sorunlarını dinlediklerini ifade eden Kızık, “Çiftçi perişan. Nohut elde kaldı. Toprak Mahsulleri Ofisi´nden (TMO) randevu bile alamıyormuş. Mahsuller tarlada kaldı.

 

Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi Kırıkkale’de 20 yıl sonra çocuklar için bayram şenliği düzenledi

TARIM KAN KAYBEDİYOR

CHP Merkez İlçe Başkanı Kızık, AKP hükümeti döneminde tarım sektörünün tamamen çökme noktasına geldiğini belirterek, “Ülkemiz için en hayati sektör olan tarım günden güne kan kaybediyor. Çiftçi için bıçak kemiğe dayanmadı, kemiği artık deldi, geçti” dedi.

 

EKTİKLERİ ÜRÜNDEN KAZANAMIYOR

Çiftçinin ektiği üründen kazanamadığını, artık maliyeti bile kurtaramadığı için de ekmediğini vurgulayan Kızık, bu kısır döngünün sonucunun en çok vatandaşı mağdur ettiğini, bunun en somut kanıtının ise pazardaki sebze ve meyve fiyatlarında görüldüğünü ifade etti.

 

YOKSULLUĞU PAYLAŞIYORLAR

Kırıkkale´de çalışan her 5 kişiden birinin tarım sektöründe çalıştığını, aileleri ile birlikte ülke nüfusunun çok büyük bir bölümünün bu alandan geçindiğini belirten Kızık, döviz fiyatlarının ve maliyetin yükseldiği bu ortamda tarımla uğraşanların artık geliri değil yoksulluğu paylaşır hale geldiğine dikkat çekti.