İLK DURAK TÜRKGÖZ KÖYÜ

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa´ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi´nin kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştirecek firmalar geçen yıl belirlenmişti. Bu yıl Mart ayında başlayan inşaat çalışmaların ilk durağı Posof ilçesi Türkgözü köyü oldu. Posof Türkgözü´nden Erzurum´un Aşkale ilçesine kadar olan 375 kilometrelik güzergâhın borularını Fernas İnşaat A.Ş. üstlenmişti.

 

Kırıkkale’deki konut fiyatları, Miami’yi solladı! Kırıkkale’deki konut fiyatları, Miami’yi solladı!

DEVAM EDECEK

TANAP kapsamında Posof Türkgözü´nden Erzurum´un Aşkale ilçesine kadar olan 375 kilometrelik güzergâh için ilk parti olarak 180 adet boru, gemi ile Hopa Limanı´na getirildi. Borular Hopa Limanı´ndan Pasinler şantiye sahasına taşınacak. Boruların önümüzdeki günlerde HOPAPORT´a getirilmesine devam edilecek.

 

31 MİLYAR METRE KÜPE ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

TANAP, Türkiye´nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 21 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne´nin İpsala ilçesinde son bulacak. TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışının 2018′de başlaması ve başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor.