Tamamlanan projeler yeni projelerin aynası olacak

 

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, KOP Kalkınma İdaresi uzmanlarından oluşan heyetiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.

 

Cami kubbesinde tehlikeli çalışma Cami kubbesinde tehlikeli çalışma

İŞLETMELERİ ZİYARET ETTİLER

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunularak destek almış projelerinde gelinen son durumun değerlendirilmesi amacıyla gerçekleşen ziyaret de KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve İl Müdürü Sırrı Yılmaz beraberindeki teknik personel ile birlikte işletme ziyaretlerinde bulundular.

 

TARIMSAL POTANSİYEL

Projelerden yararlanan çiftçilere yapılan ziyaretler ve incelemeler sonrasında bir açıklama yapan Bostancı, projeler ile elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Program kapsamında Yahşihan ve Delice ilçelerindeki projeleri de inceleyen Yılmaz ve Bostancı, sonrasında Delice Kaymakamlığında da temaslarda bulunarak tarımsal potansiyel ve ihtiyaç değerlendirmesi yaptı.

 

BÜTÇE 4,5 MİLYON TL´YE ULAŞTI

Yürütülen projeler ve gelecek dönem için planlaması yapılan proje çalışmalarının da kapsamlı olarak ele alındığı ziyaretler sonrasında bir açıklama yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz; mevcut durum, potansiyel ve ihtiyaç analizlerinin doğru yapılması ile başarılı projelere imza atıldığını belirtti. Kırsal Kalkınma hedefine ulaşabilmek adına, KOP Bölge Kalkınma İdaresinin önemli paydaşlardan biri olduğuna da dikkat çeken Yılmaz; “ 2017-2018 yıllarında KOP tarafından desteklenen projelerimizin toplam bütçesi 4,5 milyon TL´ye ulaştı”

 

PROJELERİMİZİ İNCELEDİK

“Bu durum, doğru analiz ve paydaşlar ile işbirliği içinde çalışmanın bir neticesidir. Bugün KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile tamamlanan projelerimizi inceledik ve yeni dönem proje çalışmalarımızı değerlendirdik. Kırsal kalkınma için etkin fon kullanımı Valimiz Sayın Yunus Sezer´in de büyük önem verdiği ve desteklerini dile getirdiği bir konu. Biz de tamamlanan projelerimiz ile yeni dönem proje çalışmalarımızın da temelini oluşturuyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Emel Selci