Demokratik açılım

Köksal, partisinin İl teşkilatında Ak Parti Kırıkkale Milletvekili ve Tbmm Adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can ile düzenlediği basın toplantısında, vatandaşların taleplerini yerinde dinlemek üzere her hafta cuma günü Kırıkkale`de vatandaşlarla bir araya geldiklerini kaydetti. Demokratikleşme Paketi içerisinde yer alan düzenlemelerin önümüzdeki günlerde Meclise geleceğini ifade eden Köksal, şöyle konuştu: 'Kanun gerektirmeyen konularda genelgelerle bu iş çözüldü. Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması gibi önemli senelerce kangren haline gelmiş olayın çözümü Ak Parti`ye nasip oldu. 1 Ocak`tan itibaren askerlik süresi 12 ay, bu askerlik süresini doldurmuş olanlar terhis olacak. Uzunca süredir kamuoyunda konuşulan bir konu idi bunu çözmek yine Ak Parti`ye nasip oldu.'

ÖDTÜ açıklaması

Köksal, bir gazetecinin Ortadoğu Teknik Üniversitesi`nde (Odtü) yaşanan olaylar ile ilgili sorusu üzerine, Chp milletvekillerinin bu olayların arkasında değil önünde olduğunu bildirdi. CHP milletvekillerinin eylemcilerin başında olduğunu ifade eden Köksal, şunları söyledi: 'Odtü arazisinden geçen yol Ankara için çok önemli. Ankara`da yaşayanlar için hayati bir yoldur. Kalbe giden aort damarı gibidir. Oraya gelince tıkanır, sağdan soldan bypas yaparak gidersiniz, Eskişehir yolu trafikten geçilmez herkes birbirini ezer, binlerce araba çok yavaş ilerler, tonlarca akaryakıt boşa yakılır, ağaçları savunanlar boşa harcanan akaryakıtın çevre kirliliğini hesap etseniz onun onda birinden daha büyük bir şeydir. Bu olayın ağaçla, yeşille alakası yok. Tamamen ideolojik bir şey. Elbette ki demokrasilerde herkesin protesto hakkı vardır ama neyin ne olduğunun bilerek yapılması lazım.

Gençlere nasihat

Artık şuurlu bir gençlik, ülkeyi ileriye götürecek, ülkenin geleceğini düşünen ve ülkemizi dünya ülkeleri arasında en üstte çıkarabilecek Atatürk`ün emanet ettiği gençlikse öyle olmaz. Bu gençlik neyi yürüdüğünü, neyi düşündüğünü bilmesi lazım. Onun için de yapılan olayların tamamı provokasyondur.' AK Parti Milletvekili Can ise vatandaşların sorunlarını her hafta dinlediklerini ve yerinde çözüm ürettiklerini belirterek, Ak Parti belediye başkan aday adayları için temayül yoklamasının 16-17 Kasım tarihlerinde yapılmasının planlandığını kaydetti.