Örgütsel yapı
Atalay, Kanal 7`de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. Bu yerel seçimlerin önemini ve Türkiye`nin geleceğini çok etkileyeceğini herkesin bildiğini dile getiren Atalay, Ak Parti`nin 12 yılda çok çetin yollardan geçtiğini ifade etti. Atalay, Türkiye`nin vesayet mekanizmalarını temizleyen, millet iradesini yönetimde hakim kılan, çeteleri, mafyaları hepsini temizlemiş bir Türkiye`ye doğru gittiğini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 'Son çete bunu da atlattık mı düzlüğe çıkacağız' dediğinin hatırlatılması üzerine Atalay, 'Bu da bir gerçeğimiz. Doğru, şu anda büyük bir örgütsel yapı var. Muhalefet partilerinden daha yoğun bir şekilde ve maalesef daha fazla iftira, yalan vesaire içinde alanda çalışan, bir yapı var. Paralel yapı' diye konuştu.

Başbakanımız ne derse haklı
Muhalefet partilerinin alanda kendi siyasetini yürütmesinin normal olduğunu vurgulayan Atalay, bütün bunların dışında görünen ama alanda en aktif olarak Ak Parti aleyhine çalışan bir yapı bulunduğunu belirtti. 'Başbakanımız ne dese haklıdır' diyen Atalay, AK Parti döneminde tüm STK`ların, bütün yapıların, cemaatlerin ve dini grupların en özgürce çalıştığı bir dönem olduğunu aktardı. 'Paralel yapının' gazete, dergi ve televizyonlarına bakıldığında, Aydınlık veya Sözcü gazetelerinden bir farkları olmadığını belirten Atalay, 'Hatta daha ileri. O duruma geldi. Yani bunlara baktığınızda aslında, güya hedefi siyaset olmayan, yahut ta siyasetle fazla uğraşmayan, öyle görünen falan, bir şey tam siyasetin ortasında. ve bu seçim ortamında en fazla siyaseti onlar yapıyor. Bir dini cemaat, bir dini yapıdan, bir dini gruptan öte bütün iftiraları, bütün yalanları, takiyyeyi hepsini içine almış bir çalışma var' diye konuştu.

Cemaat bir korku merkezi oldu
Dinlemeler konusunda ise Başbakan Yardımcısı Atalay 'Şu günlerde bakıyorsunuz, dinlemeler, şantajlar yani burası bir korku merkezi, karanlık bir merkez. Yani insanlar korkuyor, iş adamları korkuyor acaba bizimle ilgili dinleme mi var, bir kayıt mı var. Herkes hayatının içinde bir çok şeyi konuşuyor, özgürce yaşıyor ama bir bakıyorsunuz; bir dinleme endişesi herkesi sarmış. Bunlardan dolayı, devletten değil. Devletin mekanizmaları içinden değil. Türkiye`de şu anda dinlemeyle ilgili nerelerde ne konuşuluyorsa, o şeyler, endişeler, kaygılar hepsi buradan kaynaklanıyor. 'Atalay, kendisiyle ilgili 'İrancı' iddialarının ortaya atıldığının hatırlatılması üzerine 11-12 yıldır İran`a hiç gitmediğini söyledi.

Eski Türkiyecilerin hepsi birleşti
Bu olayın dershane olmadığını, yapının giderek devlet kurumlarında yapılanarak söz sahibi olmak istediğini kaydeden Atalay, şöyle konuştu:'Şuna kesin olarak inanıyorum, bu bir koalisyon. Bu bir sadece paralel yapı olayı değil. Dışarısı, içerisi hepsi birleşmiş. AK Parti`yi, Ak Parti hükümetini ama esas olarak Türkiye`yi yolundan alıkoymak. Gittiği büyük yürüyüşten vazgeçirmek. Türkiye`yi tekrar eski Türkiye`ye doğru götürmek. Aslında eski Türkiyecilerin hepsi birleşti şu anda. CHP`si, MHP`si, BDP`si, sermayesi, basın kesimi, paralel yapı, dışarıdan, şimdi zikretmiyorum ben onları. Zikredilebilir şeyler ama bunlar herkesin bildiği şeyler. Konuşulan şeyler. Dolayısıyla bu büyük bir koalisyon.' dedi.

Millet varlığını ortaya koyuyor
30 Mart`tan sonra çok daha farklı bir Türkiye olacağını belirten Atalay, Türkiye`de tekrar darbe, darbe teşebbüsü, hükümete uyarı mektubu yazma döneminin bittiğini dile getirdi.Beşir Atalay, son anketlerde durumun nasıl olduğuna ilişkin soru üzerine de son yıllardaki seçimlerden daha canlı seçim ortamı gördüğünü ifade etti.Miting ortamlarına vatandaşın ilgisinin çok fazla olduğunu bildiren Atalay, Kırıkkale ve Gaziantep mitinglerine işaret ederek, şöyle devam etti: 'Bu millet bir risk gördüğünde, kendi geleceğine, çocuklarının ve ülkesinin geleceğine dair bir risk gördüğünde bütün varlığını ortaya koyuyor ve bu riski göğüsleyenlere, buna meydan okuyanlara öyle bir destek veriyor. Ben şu anda Başbakanımızın mitinglerini öyle görüyorum. Tam fiili bir destek. Size bir koalisyon var, sizi yolunuzdan durdurmak isteyen, Türkiye`yi bu yükselişinden ilerlemesinden durdurmak isteyen. `Biz yanındayız` diye fiilen kendisini orada göstermek istiyor insan.' İfadelerin kullandı.