İNCELEMELER YAPILDI

Gezici sağlık ekipleri tarafından tespit edilip Kaymakamlığa bildirilen Tacettin İldir´e   gerekli yardımın yapılıp asgari düzeyde bir yaşam ortamının sağlanması için Kaymakam Muammer Köken´in talimatıyla İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından inceleme yapıldı.  

 

DEVLETTEN BİR ŞEY TALEP ETMEDİM

Eski, kerpiç, çatısız  içinde yatak ve bir kaç eşyasından başka bir şey bulunmayan evde tek başına yaşayan  74 yaşındaki İldir, yıllar önce eşinden ayrıldığını,  çocuğunun olmadığını, ticaretle uğraşırken iflas ettiğini, yardımlarla hayatını sürdürdüğünü söyleyip,  “Şimdiye kadar devlete hiç bir katkım olmadı bu yüzden Devletten bir şey talep etmedim” dedi.

 

YAŞLI BAKIM VE TEMİZLİK PROJESİ

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından incelemesi yapılan İldir´e  sağlık hizmetlerinden faydalanması için Genel Sağlık Sigortası ve düzenli bir gelirinin olması için 65´lik Yaşlılık Aylığı  başvuruları vakfa gelmek istemeyen İldir´in  evinde alındı. Ayrıca İldir´in sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşaması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın sürdürdüğü “Yaşlı Bakım ve Temizlik Projesi” kapsamında haftalık evinin temizlenmesinin sağlanacağı İldir´e söylendi. Günlük kullanabileceği ev eşyaları da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilecek olan İldir´in yalnız olmadığı ona hissettirildi. Haber: Kenan Kuzucu